Véleményterror mindkét oldalról

2017. augusztus 02. 18:27

Ha a háború így folytatódik, a vesztes egész Európa lesz.

2017. augusztus 02. 18:27
Torba Tamás
Magyar Nemzet

„A föderalisták szerint a birodalmak összeomlása után létrejövő nemzetállamok több gondot okoztak, mint amennyit megoldottak. Példának az Oszmán Birodalom felbomlása utáni Balkánt, a Szovjetunió szétesését követő ukrán, grúz, örmény, azeri, illetve a jugoszláv államszövetség megszűnése nyomán kirobbant – részben a mai napig »éles« – konfliktusokat szokták említeni. És joggal. Nekik is megvan tehát a muníciójuk.

A nemzetállam kétélű fegyver, hozzá nem értő, demagóg kezekben súlyos, időnként halálos sebeket okoz. Ezzel kell számolni mindazon esetben, amikor a nemzetállam eszméjére alapítva gyűlölködő, demagóg, totalitárius elemeket előnyben részesítő kommunikációs kampányok dübörögnek a rend nevében. De a másik oldal sem különb. Véleményterror, tudományos karrierek ellehetetlenítése, munkahelyekről való kirúgás politikai-kulturális nézetek miatt – és így tovább. A józan észnek egyik fél sem oszt lapot.

Az oldalak effajta összecsapása nem zárulhat az érintett államok polgárai számára kielégítő eredménnyel. Hiszen ha a háború így folytatódik, a vesztes egész Európa lesz. Ki többet, ki kevesebbet veszít, de senki sem nyer. Akinek több van, kevésbé érzi meg. Aki szegényebb, az szállhat a hajóra, és indulhat ismét az Újvilág felé. Bárhol legyen is az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. augusztus 03. 12:17
Egy a gond. A gyűlölködő, demagóg, totalitárius elemek alkamazásához nem kell nemzetállamnak lenni. Nemzetállamiság nélkül is kiválóan megy az. Ld.: gyűlölködéssel vádolni azokat, akik a menekülnek hazudott bevándorlóktól féltik a saját életformájukat és kultúrájukat. Gyűlölködéssel vádolni, megbélyegezni, tönkretenni és elhallgattatni azokat, akik nem értenek egyet az agresszív libsizmus állításaival pl. abortuszról, homoszexualitásról, nemi identitásról, a női egyenjogúságról vagy a bevándorlásról. Jelenleg a leginkább gyűlölködő, leginkább intoleráns, legintkább totalitárius és leginkább pusztító ideológia a "haladó" "baloldali" libsizmus. Ez egy kizárólagosságra törő, hisztérikus elmebetegség. Minden nemzetállamiság nélkül.
tango47
2017. augusztus 02. 22:20
Hitelét vesztett ember.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 02. 22:15
TT te is az vagy, erkölcsi hulla!
Akitlosz
2017. augusztus 02. 20:27
Az EU is egy birodalom. Vagy neki jó vagy a tagállamainak. Mivel összeegyeztethetetlenül ellenérdekelt felek. Az EU-nak annyi hatalma van, amennyit a tagállamaitól el tud venni, az EU tagállamainak annyi hatalmuk marad, amennyit meg tudnak őrizni az EU-val szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!