A Gulág, mint menekülttábor?

2017. augusztus 09. 14:07

Ön egy februári interjúban a Gulágot aktuálpolitikai kontextusba helyezte, a menekülttáborokhoz hasonlította. Azt gondolom, a kényszermunkatáborok borzalmát nem szabad és nem is lehet hasonlat tárgyává tenni.

2017. augusztus 09. 14:07
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Facebook

„Tisztelt Morgan Johansson Úr!

Ön egy februári interjúban a Gulágot aktuálpolitikai kontextusba helyezte, a menekülttáborokhoz hasonlította. Azt gondolom, a kényszermunkatáborok borzalmát nem szabad és nem is lehet hasonlat tárgyává tenni, feltételezések alapján sem. Azért írom Önnek ezt a levelet, mert azt remélem, szerepe lehet véleménye alakításában.
 
Először is kérem, engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljam egy apai ágon svéd származású kiváló magyar ember beszámolóját a Gulágról, aki a nehéz időkben is derűs életszeretettel hirdette a túlélés szabályait, sokak életére kedvező hatást gyakorolva. Meggyőződésem, hogy életpéldája mindenki számára fontos üzenettel szolgálhat. Kérem, fogadja szeretettel a mellékelt könyvet Olofsson Placid atya életéről.
 
Úgy vélem, helyes és tanácsos elvégezni azt a munkát, ami a Gulágon történteket illetően a tisztánlátáshoz és a megalapozott vélemény kialakításához elengedhetetlenül szükséges. Azt hiszem, Magyarország példaértékűen jár el ebben a kérdésben. A svéd-magyar kapcsolatokról a történelem bebizonyította és napjainkban is igaz lehet, hogy a kölcsönös tisztelet minden esetben jó hatással van a két nemzet egymás iránti viszonyára. Ezért azt remélem, hogy ennek szellemében elfogadja a kérésemet.
 
Ezúton hívom Budapestre a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapjára. Kérem, vegyen részt az augusztus 23-i emléksétán, ahol megtapasztalhatja, mit jelent Magyarországon az emlékezés. Meggyőződésem, hogy ez méltó módja annak, hogy kifejezhesse együttérzését az áldozatok és hozzátartozóik iránt.
 
Budapest, 2017. augusztus 9.
 
Tisztelettel:
Pálfalvi Milán”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. augusztus 10. 12:01
Kedves Milán! Ez a Morgan Johansson minden bizonnyal nem járta meg a Gulág táborok poklát. Tehát arról beszélt amiről fogalma sincs.Ez a "nyugati felsőbbrendűség" örökös betegsége! Így kell kezelni!!
balbako_
2017. augusztus 09. 18:17
Placid atya csakugyan csodálatos ember volt. Sugárzott belőle a belső derü és a végtelen emberszeretet. Volt alkalmam személyesen is meghallgatni lebilincselő előadásainak egyikét, másikát.
Tiszafa
2017. augusztus 09. 18:09
Már megint simogatjuk az ellenséget és angol lordokra jellemző úri modorral fordulunk feléjük, pedig csak jól tökön kéne őket rúgni, mert másból nem értenek és mást nem is érdemelnek.
Eljön érted, és elvisz a zsákjában
2017. augusztus 09. 16:48
A bolsiknál minden terror legszörnyűbb foka az, ha az illegális bevándorlókat nem fogadja tárt karokkal valaki. Ellenben a komcsi hóhérokat eszükben sem volt soha felelősségre vonni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!