A tolerancia nevében behívjuk az intoleranciát

2017. augusztus 29. 16:50

A tolerancia nevében behívjuk az intoleranciát, a vallásszabadság nevében egy totalitárius politikai rendszert, a multikulturalizmus nevében invitáljuk a keresztény kultúránkat elutasító muszlim tömeget. Interjú.

2017. augusztus 29. 16:50
Márfi Gyula
Napló Online

Milyen veszélyt jelent a migráció?

Abban látom a legnagyobb bajt, hogy Európa vezetőinek egy része – sajnos, a nép egy része is – levetette magáról a Tízparancsolatot, az alapvető természetes erkölcsöket felrúgta és ennek mintegy büntetéseként elveszítette a józan eszét, elvakult. A Szentírásban többször előfordul, hogy elvakultsággal bünteti Isten az embereket. Például az efezusi levélben ezt olvassuk: »Elméjükre sötétség borult« (Ef 4,18). Egyfajta elvakultság jellemzi Európának egyes vezetőit. Ott vagyunk a római birodalom hanyatló korszakában, Caligula, Claudius, Nero korában. A tolerancia nevében behívjuk az intoleranciát, a vallásszabadság nevében egy totalitárius politikai rendszert, a multikulturalizmus nevében invitáljuk a keresztény kultúránkat elutasító muszlim tömeget. A multikulturalizmus nevében a monokultúrát hívjuk be. A pluralizmus nevében meghirdetjük a genderideológiát, hogy szüntessük meg a nemek közti különbséget. Ezek mind olyan ellentmondások, melyek azt mutatják, akik ezeket támogatják, azoknak elhomályosult az értelmük, önmagukkal vannak ellentétben. Az elmúlt vasárnap a misén idéztem Berzsenyi Dánielt: „Minden ország támasza, talpköve / A tiszta erkölcs, melly ha megvész: / Róma ledűl, s rabigába görbed." Ezek a sorok ma Európára vonatkoznak elsősorban, megvan a veszélye annak, hogy »Európa ledűl, s rabigába görbed«. Ugyanakkor vannak biztató jelek, hiszen egy keresztény ember sosem lehet pesszimista.

Egy keresztény emberben mindig ott él a remény. Hogy látja a reményteli jövőt?

Kereszténynek lenni annyit jelent, mint reménykedni. Bízni Isten erejében és bízni – Isten segítségével – önmagunkban is. Példákat említek: 2012-ben életbe lépett az új alkotmányunk. »Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot és hazánkat a keresztény Európa részévé tette...« Európa dekadens elemei támadják az alkotmány mondatait, de ebből látszik, hogy azok a jövőbe mutatnak. Pozitív, hogy egyre több helyre hívnak, áldjam meg, szakralizáljam azt, ami önmagában profán. Pozitív a szent helyek újrafelfedezése, újra népszerűek a zarándoklatok, az emberek tisztelik az ereklyéket. Szent Pió atya azt jövendölte: »Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad az egész emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérni hathatós oltalmát országukra.« Én igenis reménykedem abban, hogy jön egy erkölcsi, lelki megújulás – mely ma még nem nagyon látszik –, és abban is reménykedhetünk, hogy ehhez Magyarország hozzá tud járulni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsicsi
2017. szeptember 05. 11:30
www.masodikeljovetel.hu Kérjétek a Szentlélek vezetését,hogy meglássátok Isteni eredetűek ezek az üzenetek.Sok közülük már megvalósult,sok most bontakozik ki.Megvalósult Izrael lejáratása Soros által,a háborús készülődések,a szexuális szabadosság hírdetése,a válások jónak beállítása,az irányított abortusz.Ezek mind mutatják,hogy hitelesek az üzenetek.Mindenkiért imádkozom,aki ezeket nem hiszi el,és az üzeneteket sem.Az Úr most vívja végső csatáját az ördöggel.Az üzenetekben a Szentháromság Európáért és a kereszténységért való imára hív,és buzdít.Az ördög mindkettőt el akarja pusztítani.Imádkozzátok az oldalon megadott Keresztes Imahadjárati imákat,és az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét minden nap.Ha nem teszitek a hazugság,a gyűlölet,a széthúzás,a káosz,a sötétség,az eretnekség elnyeli a Földet.Ne hagyjátok!
navis praetoria
2017. augusztus 30. 09:58
Szent István királyunk nem sokat cicózott volna az allah akbár típusú invázióval. Jónéhány pápa nem várta be, hogy Európába jöjjenek: keresztes hadakat küldött rájuk.
Sulammit
2017. augusztus 29. 23:34
"A Szentírásban többször előfordul, hogy elvakultsággal bünteti Isten az embereket." A Genezisben is. "Erre felnyílt a szemük, észrevették, hogy meztelenek. Fügefaleveleket fűztek össze, és kötényt csináltak maguknak." Gen 3,7
quiet
2017. augusztus 29. 22:22
" A tolerancia nevében behívjuk az intoleranciát, a vallásszabadság nevében egy totalitárius politikai rendszert, a multikulturalizmus nevében invitáljuk a keresztény kultúránkat elutasító muszlim tömeget. A multikulturalizmus nevében a monokultúrát hívjuk be. A pluralizmus nevében meghirdetjük a genderideológiát, hogy szüntessük meg a nemek közti különbséget. Ezek mind olyan ellentmondások, melyek azt mutatják, akik ezeket támogatják, azoknak elhomályosult az értelmük, önmagukkal vannak ellentétben. " ---------------------- Ebbizony pontosan így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!