Európa lelkét vesztette

2017. augusztus 29. 16:35

Ha ez a folyamat valami egészen különleges hatásra meg nem fordul, akkor húsz év múlva Európa muszlim lesz. Interjú.

2017. augusztus 29. 16:35
Kocsis Fülöp
Hajdú Online

Mennyire látja valós veszélynek Európára az iszlamizációt? Egyszerre látjuk a muzulmánt, aki az asztalához ülteti a vadidegen keresztényt (mint önnel is megtörtént az útja során) és a terroristát.

A mérleget sajnos meg kell vonni.Azt mondom, mint sok más gondolkodó, hogy ha ez a folyamat valami egészen különleges hatásra meg nem fordul, akkor húsz év múlva Európa muszlim lesz. Nincs megállás, mert egyrészt tömegek érkeznek, másfelől náluk sokkal több gyermek születik, egy-kettő ellenében nyolc-tíz. Hangsúlyozandó, ez nem valami muszlim sajátosság, a szíriai keresztényeknél szintén nagyon sok a gyermek. Ez a mi kilúgozódott, elkereszténytelenedett, kényelmességre törekvő életünknek a következménye. Félünk a nagycsaládtól, Európa iszlamizálódásának folyamatához ez is hozzátartozik.

Ennyire súlyosnak látja a helyzetet?

Mégis mi állítaná meg ezt a tendenciát, ahol a kereszténységnek már semmi tartása nincs, elenyészően, szigetszerűen látjuk csak megvalósulni?! Európa lelkét vesztette, nincs tartása, miközben az iszlám a maga módján hihetetlen erős lelki tartással rendelkezik. Ha mi, keresztények fel nem ébredünk, és azt nem mondjuk, amiről Böjte Csaba is beszél, hogy helyben meg akarjuk élni a hitünket, akkor nem lesz változás. Akkor be tud beférkőzni az iszlám, mert nem csak számokról, földrajzi helyzetről van itt szó, hanem egyfajta spirituális hadviselésről is: ha vákuum van, azt valami ki fogja tölteni. Ha nem a keresztény hit, akkor majd az iszlám.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2017. augusztus 30. 10:27
"Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében" kijelentésem nem arról szólt, hogy az iszlám vallást támogatom a keresztény vallással szemben. Azt mondtam: az iszlám kultúrkör erősebben védi a saját tradícióit, mint a keresztény. Ez pedig tény. Bárcsak a keresztény egyházak is erőteljesebben és bátrabban védenék a nemzeti hagyományokat, bárcsak egyértelműen és határozottan elítélnék azt a szellemi-lelki környezetszennyezést, amit a liberalizmus ránk ömleszt! Többször elmondtam már mint római katolikus, hogy nem helyes, ha az egyház megelégszik azzal, hogy ő csupán egy szociális intézmény, és közben hagyja a hazugságot tombolni. Az ideológiai harcot is fel kellene vállalni. Mindezt tehát nem a kereszténység ellen, sokkal inkább érte mondtam."
katus
2017. augusztus 30. 10:08
https://alfahir.hu/sites/default/files/resize/kepek/img_5612-800x533.jpg https://alfahir.hu/sites/default/files/resize/kepek/img_5611-800x533.jpg Orbán Viktor ay iszlámról https://www.youtube.com/watch?v=OMF5v5z4dL8
Bell & Sebastian
2017. augusztus 30. 08:20
Azt a Püspökkenyeret (ami egy tévéműsor) szívesen megnézném, amiben körbejárják ezt a témát a különböző, keresztény felekezetek. Tartok tőle, Balognak kukorékolnának egy nagyot.
avízazúr
2017. augusztus 29. 22:33
Egyrészt: Az én (pont görög katolikus neveltetésembe gyökerező ) keresztényi szemléletem szerint elég szegényesnek tűnik az interjúból kiolvasható szelektív, csak a hittestvérekre irányuló emberszeretet és részvét. Tele van a világ, Magyarország is, olyan emberekkel, magyarokkal is, akik nem lelik honjukat a hazájukban. Másrészt: Nekem tapasztalatom az, hogy sokkal-sokkal többen élnek a környezetemben keresztényhez illő vagy keresztényhez méltó életet, mint ahányan időnként, legalább csak a legnagyobb ünnepeken elmennek a templomba, Nem az egyházhoz való viszony tesz kereszténnyé, hanem az Istenhez és (szelektálás nélkül) az emberekhez való viszonyulásom. Harmadrészt: Végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy egy mélyen hívő és vallásgyakorló görög katolikus családba születtem, ott nevelkedtem. Szerettem ezt a (kisebbségi) egyházat, Bécsben rendszeresen virággal köszönöm meg Mária Teréziának a szobránál, amit ennek a a kis egyháznak a fennmaradásáért tett. Negyedrészt: Ha felnőttként fontosnak tartottam volna, hogy valamelyik egyházhoz elköteleződjek, biztos, hogy az evangélikust választottam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!