Jézus és az önmagát „Pride”-ként értelmező demonstráció

2017. július 17. 20:44

Ezért kell feltenni a kérdést, hogy Jézus részt venne-e a Pride-on. Ha igen, az jó, ha meg nem, akkor rá lehet mutatni arra, hogy lám, ez a történeti keresztyénség mennyire farizeus, részvétlen és álszent társaság, s a történelem szemétdombjára való.

2017. július 17. 20:44
Köntös László
reposzt

„Na, ez a lényeg. Ez a liberalizmus zseniálisan megalkotott világnézeti-tematizációs hatalmi szerkezete, amely épp azáltal működik, hogy magától értetődőnek tűnik fel. Mert ugyebár, miért ne lehetne feltenni azt az ártatlan kérdést, hogy Jézus résztvenne- e Pride-on?

Holott a valódi kérdés az, hogy miért ez a kérdés, kik teszik fel ezt a kérdést, és mit akarnak ezzel a kérdéssel.

A válaszom nagyon egyszerű. Itt a még megmaradt hagyományos keresztyénség  és kulturális örökség további kisajátítási kísérletéről van szó. Mert ha valami még ellenáll valamelyest ennek a liberális tematizációs hatalomnak, akkor az a hagyományos, »fundamentalista«, »ortodox« keresztyénség, valamint az azon alapuló, többnyire már öntudatát vesztett életforma és világkép. Az a baj vele, hogy túlságosan konzervatív,  merev  és  bezárkózó, s ezt a egész változásra képtelen és rugalmatlan hagyományvilágot be kellene emelni a Pride által is képviselt világképbe.  Ezért kell feltenni a kérdést, hogy Jézus részt venne-e a Pride-on. Ha igen, az jó, ha meg nem, akkor rá lehet mutatni arra, hogy lám, ez a történeti keresztyénség mennyire farizeus, részvétlen és álszent társaság, s a történelem szemétdombjára való.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2017. július 18. 09:00
Miért gondoljátok, hogy nem volt ott?
Google
2017. július 18. 07:53
Mit keresne Jezus a Paraden? Jezus ott van, ahol a neveben gyulnek ossze emberek. Na, ez pont nem az az eset.
brabant89
2017. július 17. 23:54
Ha egy meleg ember nem vallásos, akkor nincs nagy baj, a kereszténységet nagy ívben le kell szarni, tudomásul kell venni, hogy egy kétezer éves vallás, amely egy akkor már szintén ezer éves vallás folytatója, szent könyveik annak a kornak az elképzelését tükrözik, és természete miatt nem képes haladni a korral, nem tagadhatja meg azt sok elavult dolgot, ami azokban a régi iratokban le van írva. Örülni kell neki, hogy itt Európában végre visszaszorulóban van, nem képes erkölcsi diktatúráját a teljes társadalomra rákényszeríteni. Ha azonban a meleg ember mellette még hívő keresztény is, az bizony szívás. És azért is, mert bár elvileg a kereszténység bűnnek tartja a házasság előtti nemi életet, ez azért most már eléggé elterjedt, a hívők nagy része sem veszi figyelembe. És itt jogos akkor a kérdés. Ha a heteroszexuálisok megtehetik, hogy figyelmen kívül hagyják a kereszténység előírásait és házasságon kívül (előtt, helyett) nemi életet éljenek, és az egyházak nem prédikálnak állandóan a házasságon kívüli nemi élet ellen, akkor miért nem tehetik ezt meg a melegek? Kettős mérce?
Andre1bp
2017. július 17. 23:38
A jobboldali média meddig lovagol még a témán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!