Itt az első házasság három férfi között

2017. június 14. 10:28

Kolumbiában először kötöttek hivatalosan hármas házasságot, méghozzá úgy, hogy három férfi mondta ki a boldogító igent.

2017. június 14. 10:28
Sztankóczy András
Válasz.hu

„A fejlődés megállíthatatlan, úgyhogy nyilvánvaló volt, hogy ennek a hírnek jönnie kell és jönni is fog, az persze szomorú, hogy egy dél-amerikai egykori narkóállam előzte meg progresszió terén a Nyugatot.

Szóval Kolumbiában először kötött hivatalosan hármas házasságot, méghozzá úgy, hogy három férfi mondta ki a boldogító igent. A fejlődés üteme azért is különösen bámulatos, mert az egyneműek házasságát mindössze tavaly engedélyezték az országban, és tessék, alig egy évvel később mindjárt itt egy merész anyakönyvvezető és egy hármas házaspár, bár esetükben aligha ez a helyes kifejezés. Talán egy pár házas?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lightning protection
2017. június 14. 21:31
Ha egy üzlet beindul nincs megállás! A fenti hozzászólásokat olvasva azt látom páran már alig várják, hogy kötelező legyen... Remélem én nem élem meg...
ottapont
2017. június 14. 19:53
"Egyetértek azzal, hogy jogunk van megházasodni, de ugyanakkor azt is gondolom, hogy a házasság intézményének mindenképpen meg kell szűnnie! (hangos ováció a közönség részéről) Harcolni a házasság jogáért hazugság, hazugság arról, hogy mit fogunk tenni a házassággal, ha egyszer elértük majd, hogy kiharcoljuk maguknak . Azt hazudjuk, hogy a házasság intézménye ettől még nem fog megváltozni, és ez egy hazugság. A házasság intézménye meg fog változni, meg kell változzon, úgy gondolom, hogy meg kell szűnjön!" ( Masha Gessen,közismert LGBT aktivista, író )
holder
2017. június 14. 15:41
Óriási siker volt tavaly Desmond Child 2007-es In The Steps of Champions című dalának az 56-os emlékév alkalmából, több hazai sztárelőadóval felénekeltetett szabadsághimnusza. A művész nem új dalt írt, hanem korábbi zeneművét hasznosította újra, amiért 10 milliót fizetett neki a magyar állam. A nyíltan meleg zeneszerző az eredeti dal születésének 10 éves évfordulója alkalmából (némi szövegmódosítással és Schmidt Máriával történő egyeztetés után) "Magyarország rózsaszín" címmel állítólag ingyen felajánlotta a dalt az Idei Budapest Pride himnuszaként. Az idei pride díszvendége egyébként a Fidesz kampány tanácsadója, Arthur J. Finkelstein lesz férjével és két örökbefogadott gyermekével.
KötőDániell
2017. június 14. 13:12
Fejlődés?!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!