Gyorsan esik a Botka-féle gazdagsági küszöb

2017. június 20. 10:23

Az esetleges Botka-kormány megalakulásáig még egy szűk év hátra van: ha ilyen gyorsan amortizálódnak a neomarxista ígéretek, akkor a szlogen, mely szerint „fizessenek a gazdagok” jövő ilyenkorra a közmunkásokra is érvényes lesz.

2017. június 20. 10:23
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Botka miniszterelnök-jelölt elvtárs még mindig nem árulja el, milyen adókulcsokkal számol, de a legfrissebb nyilatkozatai szerint már nem is kell egymilliós fizetés, havi hatszázezer forint is elég ahhoz, hogy valaki az ő számítása szerint gazdagnak minősüljön, és az MSZP kampányában Andy Vajna és Mészáros Lőrinc arcképeivel reprezentálódjon. Ez azt jelenti, hogy röpke két hónap alatt négyszázezer forintot esett a Botka László által kalkulált gazdagsági küszöb. Rossz hír, hogy a választásokig és az esetleges Botka-kormány megalakulásáig még egy szűk év hátra van: ha ilyen gyorsan amortizálódnak a neomarxista ígéretek, akkor a szlogen, mely szerint »fizessenek a gazdagok« jövő ilyenkorra a közmunkásokra is érvényes lesz.

Örömteli ugyanakkor, hogy Botka László felismerte, milyen sok nyugdíjas nyomorog nyolcvanezer forint alatti jövedelemből. Mi a válasza erre? Emeljük fel a legalacsonyabb nyugdíjakat a létminimumra? Ugyan már! Ő igazi baloldali: nemcsak a nélkülöző nyugdíjassal, de a bankár nyugdíjassal is szolidáris – Botka László visszaadná a tizenharmadik havi nyugdíjat. Sok nyugdíjas nyomorog? Botka László az összes nyugdíjat megemelné. A nyomorgó nyugdíjas kapjon évi hatvanezret, a gazdag nyugdíjas meg évi háromszázezret! Ez így balos, ez így szolidáris, ez így méltányos. Fizessenek a gazdagok! Kivéve a gazdag nyugdíjasok.

A nyugdíjkorrekciónál egyébként sokkal célszerűbb volna egy állami járadék-program. Az állam kiegészíti a nélkülöző idős emberek nyugdíját, és a haláluk után megkapja a lakásukat, házukat, amelyekből aztán bérlakás-programot indíthat, vagy kedvezménnyel értékesítheti fiatal családosok számára. Alapvető elv, hogy senkit se hagyjunk az út szélén, de annyira azért nem gazdag ez az ország, hogy olyanokat támogasson szociális alapon, akiknek a vagyona egy átlagos családénál is nagyobb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. június 20. 18:10
Az állam kiegészíti a nélkülöző idős emberek nyugdíját, és a haláluk után megkapja a lakásukat, házukat, amelyekből aztán bérlakás-programot indíthat, vagy kedvezménnyel értékesítheti fiatal családosok számára. " no és mit szól ehhez az örökös?
puszika
2017. június 20. 17:21
Én csak azt látom,hogy az ellenzék egyik pártja sincs tisztában az ország teljesítőképességével!!
tango47
2017. június 20. 15:58
" Az állam kiegészíti a nélkülöző idős emberek nyugdíját, és a haláluk után megkapja a lakásukat, házukat, amelyekből aztán bérlakás-programot indíthat, vagy kedvezménnyel értékesítheti fiatal családosok számára." Az esetlegesen bent élő utódokat pedig kibasszák az utcára? Puzsér is más faszával veri a csalánt. Hagyja az ötletelést a politikusokra, ők belebukhatnak legalább!
cutcopy
2017. június 20. 15:46
Majd a szocik megoldják, jó szokásuk szerint felszámolnak ismét félmillió munkahelyet és a munkanélküli meg nem lesz gazdag így nem is adózik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!