És akkor mi van, ha fogy a magyar?

2017. május 31. 20:05

Ki az a magyar, hogy pont ő ne fogyhatna? Komolyan, én szívből rosszul vagyok a minden bokorban rasszistát gyanító lipsi nyavajgástól, de miből vagyunk mi, véreim, gyémántból vagy színaranyból, hogy ne fogyhatnánk?

2017. május 31. 20:05
Balavány György
Balavány György
HVG

„Mostanában az a főszorongás, hogy akár a tízmilliós lélektani határ alá csökkenhet a magyarság anyaországi létszáma. Ezzel kapcsolatban van két hírem. Az egyik, hogy már rég alácsökkent, a másik, hogy ezzel az égvilágon semmi gond nincsen.

Mert azért tessék már megmondani, ki az a magyar, hogy pont ő ne fogyhatna? Komolyan, én szívből rosszul vagyok a minden bokorban rasszistát gyanító lipsi nyavajgástól, de miből vagyunk mi, véreim, gyémántból vagy színaranyból, hogy ne fogyhatnánk? József Attilát még (már) kétmilliárd ember kötözte itt, ma a világ népessége lassan eléri a 7, 5 milliárdot. Szóval van ember elég, nyugalom.

Ja, hogy kevés közte a magyar? Annyi baj legyen. Drága keresztény testvéreim, a Biblia nem a magyarságnak mondja ám, hogy »szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek be a földet« (1Mózes 1,28), hanem Ádámon és Éván keresztül az egész emberiségnek.

És mielőtt kitörne az indulatvulkán: igen, tudom, milyen problémákat jelenthet, ha egy térségben kevés a munkabíró ember. Nos, hát akkor le kell bontani azt a szörnyű és szégyenletes kerítést, majd pedig módszeresen és okosan integrálni azokat, akik elég bolondok, hogy megálljanak nálunk – ahelyett, hogy továbbhaladnának, sokkal normálisabb országokba. És akkor azok az emberek, akik itt maradnak, dolgozni fognak. És tanulni. Megtanulják a nyelvet, eltanulnak a helyi kultúrából egy csomó dolgot, ahogy mi is eltanulhatjuk az általuk hozott kultúrából mindazt, ami szép és jó, mert ez így működik, kultúrák és népek jönnek, mennek és keverednek zsongva, na persze nem túl rég, csak az ún. európai civilizáció kezdetei óta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ifrance
2017. június 02. 09:09
tehát ha jól értelek, azt még sikerült megértetted, hogy nem az a fő probléma, hogy egy, esetleg kétmillióval kevesebb magyar él majd 30 év múlva. ez a társadalom szempontjából valóban nem égető dolog. sokkal nagyobb baj, hogy az a maradék 7-8 millió is elöregedő lesz. egy egészséges korfával nem panaszkodna senki a kevesebb lakoshoz sem. mondjuk azt igazán nem értem, hogy az elöregedő társadalom kihívására miért tartod megvetendő válasznak, hogy a kormány ösztönözni próbálja azon rétegek gyerekvállalását, akik képesek is egy vállalható életszínvonal mellett felnevelni azokat. láthatod, hogy nem működik a bevándorlók integrálása. mondhatsz olyan bölcseket, hogy 'okosan kell őket integrálni' (mégis hogyan?), meg hogy át kell venni tőlük a szépet és jót, és akkor majd ők is átveszik tőlünk. baromi jól hangzik, csak nem működik. a kommunizmus is baromi jól hangzott, igazán keresztényi elv, hogy minden ember legyen egyenlő. mondjuk a megvalósítása nem sikerült túl keresztényire, ebben gondolom egyetértünk. szvsz most ugyanez következik azokban az országokban, ahová tömegesen bevándorolnak/tak. a sok szép elméletből valami nagyon csúnya polgárháború és öldöklés lesz. egyszerűen meg kellen értenetek, hogy a társadalmat nem lehet fotelből ülve szép elméletek mentén megtervezni, és irányítani. ha nem veszed figyelembe a realitásokat, akkor a legszebb eszmék is borzasztó vérfürdőbe fognak torkollni. megint. a fentiek tükrében nehéz elhinni, hogy tényleg ennyire vak vagy, és nem szándékosan akarsz rosszat az európai embereknek, de megpróbálom.
kálmi
2017. június 01. 19:18
Ez egy rohadék.Innen már csak trágárkodnék, ha folytatnám.
br-o
2017. június 01. 13:32
Akárhová nézek, férgek, férgek mindenütt!
alphaville
2017. június 01. 11:52
ostoba fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!