Előítéletek fogságában

2017. március 21. 13:23

Ma már az is bátorság, ha kiállunk olyan dolgok mellett, amikben rajtunk kívül nem sokan hisznek, amit kevesen támogatnak.

2017. március 21. 13:23
Kovács M. Andrea
Think more. Feel more. Flow more.

„Március 15-én megemlékeztem a bátor viselkedésről, arról, hogy a márciusi ifjak kitartóan küzdöttek az új jövő lehetőségéért, és közben párhuzamot vonva, eljátszottam azzal a gondolattal, hogy ma a mindennapi életünkben hogyan is küzdünk a jövőnkért. Nem volt bennem lázító szándék, talán egy kicsit forradalmi igen, de messziről szerettem volna kerülni a politikát. A különböző szövegek olvasása (főleg ha tele van költői képekkel) attól izgalmas, hogy felébred tőle az ember fantáziája. Az irodalom olyan műfaj, amit lehet sokféleképpen értelmezni. A szövegek feldolgozásában szerepet kap a világról alkotott kép, az ízlés és sajnos az előítéletek is.

Gondolhatnám, hogy a mandineren leközölt írásom kommentelőinek egy része elsüllyedt a félreértelmezések tengerében, de arra jutottam, hogy mindenki úgy értelmezi soraimat, ahogy ő maga gondolkodik, és ahogy ő asszociál az 5 mondatomban szereplő képekre.

Úgy láttam és látom most is, hogy ma már az is bátorság, ha kiállunk olyan dolgok mellett, amikben rajtunk kívül nem sokan hisznek, amit kevesen támogatnak. Bátorság, ha belevágunk egy új munkába, hobbiba vagy párkapcsolatba. Bátrak vagyunk, ha merünk változtatni azon, amit megszoktunk: az életmódunkon, azon, hogy hogyan kezeljük a konfliktusainkat, az önképünkön, az állandóságon. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, azért elismerhetjük, hogy mindig van hova fejlődni. Mindenben. Nem forradalmak, nem szabadságharcok és nem is az áldozatok kellenek a világmegváltáshoz, hanem kis lépések, és az, hogy ne toporogjunk egy helyben. Március 15-e nekem nem csak a politikai cselekvés ünnepe. Sőt, egyre kevésbé az. Inkább arra emlékeztet és inspirál, hogy a mindennapjainkban többször kellene kockáztatnunk, hogy ki kéne mondanunk azt is, ami a saját szűk érdekeinken túlmutat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bruticsello
2017. március 21. 18:26
A hölgy egy kissé lila. http://mek.oszk.hu/01300/01348/html/nagykep.jpg
III. Öreg Banya
2017. március 21. 17:43
Unalmas, közhelyes locsogás.
vigyor
2017. március 21. 17:16
Nem tudom mit írt előbb, de ez itt....ez a legcsöpögősebb bullshit, amit olvastam ma. Jesszus.
1000bocs
2017. március 21. 17:06
Kissé gyengécske ez a "hú de kurva bátrak vagyunk, hiszen beállunk a többi pc huszár közé bégetni" szöveg. Ma ahhoz kell bátorság, ha valaki kimondja hogy a király meztelen, a PCpedig esztelen agymosás. Attól lesz valaki egyéniség, ha fel meri vállalni az ezzel járó konfliktusokat. Miféle veszélyt vállal az, aki ezredjére is felmondja az önmegvalósító mantrát? Ha nem jár veszéllyel, akkor ez mitől lenne bátor tett? Nemrég női önvédelmi témában jártam előadásgt tartani egyetemi csoportoknak. A rendkívül kedves szervező kislány tőlem néhány métere adott riportot, amiben minden feminista dogma fel volt sorolva: a nők elnyomott helyzetétől kezdve, a nők és férfiak keresetei közötti különbségekig minden. A nők elnyomottságáról és a hozzáférésük korlátozásáról tartott kiselőadást egy olyan egyetemi épületben, ahol hangyaként nyüzsögtek körülöttünk az egyetemisták, kétharmaduk nő. De el voltak nyomva és korlátozott volt a hozzáférésük az előmenetel feltételeihez mint elsősorban oktatás. És miközben előadást tart a témában, nem tünik fel neki a szeme előtt levő valóság, ami minden nap ellent mond annak amiről beszél. Ha a kedves szerző valóban a bátorságot keresi magában, nyissa a szemét a valóságra, és foglaljon állást a valóság tényei mellett. Ahhoz kell igazi bátorság.Állni a viharban amikor az elvtársak a torkának ugranak ha kilóg a PC sorból, amikor nem lesznek ajánlatok, lehetőségek és munkahelyek mert bizonyos helyeken nem szeretik az igazul beszélőket. Akkor meg tetszik majd tudni, milyen a megkülönböztetés, a kirekesztés és a gondolati diktatúra. Milyen a vélemény miatti büntetés. Bátorság. (legyint) "Nem tudsz te semmit, Jon Snow..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!