Kő kövön nem marad

2017. március 16. 09:23

Jobban örültem volna, ha az ünnepek megzavarása mint a politikai vita egyik eszköze egyedül a jobboldal fegyvertárában marad.

2017. március 16. 09:23
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
Facebook

„Úgy vélem, sokan haragszanak most Molnár Gyulára és Gyurcsány Ferencre a mondataikért. A mai napon valamelyik internetes portál a kormány szóvivőjének a füttyöléssel való szövegét Kuncze Gábor hasonló mondataihoz hasonlította, nem is alap nélkül.

Én Molnárral, Gyurcsánnyal és Kunczéval értek egyet. Az ünnep méltósága okán is, de nem csak azért.

Hanem emlékezzünk vissza, mit művelt az akkori ellenzék a nemzeti ünnepeken, hogyan tették lehetetlenné, vagy nagyon keservessé az ünneplést. Ez annyiban érdekes, hogy ez a kormány valamikor bukni fog, adja az ég, hogy ez előbb legyen, mint később, és már most el tudjuk képzelni, mit fognak a bukottak mögött állók művelni akkor, amikor a mi miniszterelnökünk fog majd beszélni. Megmondom: Kő kövön nem marad.

Tudom, erre azt mondjátok, hogy ez így lesz akkor is, ha a mai ellenzék nem sípol. Valóban, enélkül is így lenne. Mégis, megítélésem szerint nem közömbös, hogy majd akkor, az arról folyó vitában fel lehet-e hozni azt a sípolással szemben, hogy de hiszen ezt csináltuk mi is Orbán alatt. És amire ma büszkék vagyunk, akkor azt majd kellemetlen lesz visszahallani.

Jobban örültem volna, ha az ünnepek megzavarása mint a politikai vita egyik eszköze egyedül a jobboldal fegyvertárában marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2017. március 17. 05:11
Eörsi Mátyás, ki a Jó Istent érdekel, hogy minek tud örülni és min bánkódik?A világon senkit, indifferens. Tetszettek volna hajdanában-danában, rendelt idejükben, paktum előtt és paktum után, másképpen fújni a passzátszelet és fogni az MSZP pórázt, annak Politikai Bizottságaként. Vagy talán, mint Gyurcsány és Botka, eljövetelükre várnak új emberként? Ugyan-ugyan!
OberEnnsinnen
2017. március 16. 13:56
Nézd csak a gyengék gyámolítóját, mennyire a békességet hirdeti: "Fütyülnek a madarak is Majtényi László (Facebook) A kertemben az énekes madarak hajnal óta Orbán ellen fütyülnek. Ezek összefogtak. "
balbako_
2017. március 16. 13:06
Nem éled te azt meg jóember, hogy megint a ti emberetek regnáljon.
tango47
2017. március 16. 12:09
Ma már komoly engedménnyel lehet fütyülőt kapni! 20-30-40%-os árleszállítás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!