Emlékezésre és főhajtásra hív ez a nap

2017. január 27. 14:07

Ez a nap emlékezésre és főhajtásra hív minden jóakaratú embert, hogy a vészkorszak és a II. világháború látható és láthatatlan sebeinek gyógyítását közösen végezzük el.

2017. január 27. 14:07
Miniszterelnökség
Kormany.hu

A Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapja alkalmából a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a közel hatmillió, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

Ez a nap emlékezésre és főhajtásra hív minden jóakaratú embert, hogy a vészkorszak és a II. világháború látható és láthatatlan sebeinek gyógyítását közösen végezzük el. Magyarország Kormánya ennek jegyében hirdetett 2014-ben Holokauszt Emlékévet, támogatja a budapesti és vidéki zsinagógák felújítását, valamint az elhagyott zsidó temetők rendbehozatalának programját.

A Holokauszt üzenete, hogy a tisztelet és a főhajtás mellett gyors, eredményes és kompromisszumok nélkül közös fellépésre sarkallja Európa és a világ népeit, minden, napjainkban tapasztalható antiszemita és rasszista jelenséggel szemben. Ennek része kell legyen, hogy felemeljük szavunkat akkor is, amikor az európai értékeket évszázadok óta meghatározó zsidó-keresztény gyökereinket érik erőszakos fenyegetések, terrorista támadások.  

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2005-ben döntött arról, hogy minden esztendőben január 27-e a Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapja. Ezen a napon a világ az Auschwitz-Birkenau-i náci koncentrációs tábor felszabadulására emlékezik.

Hazánk az ENSZ döntését megelőzve, az Oktatási Minisztérium rendelete alapján, már a 2000. évtől minden esztendőben megemlékezik a holokauszt magyarországi áldozatairól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. január 28. 21:33
http://www.vilaglato.info/hitler-elore-latta-az-uj-vilagrendet/
rajgy
2017. január 28. 15:45
Én a Magyarországról deportált áldozatokra emlékezek, akik között kikeresztelkedettek is voltak. Tehát NEM zsidó-vallású magyarok is. (Őket is felírta a listára a Zsidó Tanács) És követelem, hogy a Mazsihisz nézzen végre szembe a zsidó vezetők náci múltjával, az 1944-es zsidó vezetők náci kollaborációval. Zsidó vezetők, az Eichmann egyezsége után, hogy saját családjukat, és a prominenseket mentsék, elhallgatták a tömegek előtt, hogy mi vár rájuk, ha gyanútlanul beszállnak a (állítólag munka miatt) "kitelepítésre" vivő vagonokba. http://mek.oszk.hu/11500/11506/html/oldalankent2/Braham797.htm
Bokros Birka
2017. január 28. 10:25
Emlékezünk a kék pufajkába bújt ÁVO-s gyilkosokra, akik az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborból tértek haza, bosszút állni. Na jó a Szovjetunióban volt pár bujtatott közülük.
peninsulavaldes
2017. január 27. 21:40
sohasem felejtünk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!