NOlimpia: elindult minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtése

2017. január 20. 08:05

Van azonban egy másik körülmény, ami megkérdőjelezi a kezdeményezés értelmét.

2017. január 20. 08:05
Laky Zoltán
Válasz.hu

Van azonban egy másik körülmény, ami megkérdőjelezi a kezdeményezés értelmét. A kormány ugyanis decemberben eldöntötte, hogy a következő öt évben, vagyis 2022-ig a Kemény Ferenc Program keretében így is, úgy is megépíti azokat a sportlétesítményeket, amelyek még hiányoznának az olimpiarendezéshez.

Ezek a következők:

  • A Budapest Atlétikai Stadion a Kassay-hídnál. Ez egy tízezres szabadtéri atlétikai aréna lenne, amit egy egyetem használna, és az olimpia idejére 60 ezresre bővülne.
  • Egy atlétikai csarnok, az Új Budapesti Teniszközpont, valamint a Budapesti Xtrém Szabadidő Park (BMX, vadvízi kajak-kenu) Észak-Csepelen.
  • A Dunai Evezős Központ a Ráckevei Duna-ágnál.
  • Az Új Budapesti Velodrom a III. kerületben, a Gázgyár területén.
  • A Takács Károly Nemzeti Lövészeti Központ a nagytétényi lőteren.
  • A Nemzeti Lovas Központ Üllőn.
  • Egy új, hatezres hokiaréna a Kisstadion helyén.
  • Egy új épületrész a Syma Csarnokban.

Egyelőre az előkészítés zajlik, így nem tudni pontosan, mennyibe kerülnek majd ezek a fejlesztések, de két dolog biztos.

Mindegyiknek több értelme van, mint a vidéki kisvárosokban sorra épülő modern futballstadionoknak, hiszen inkább legyen minden sportágnak egy korszerű központja, mind egy sportágnak minden faluban stadionja.

Ha felépülnek, olimpiarendezés esetén tényleg nem kellene sportarénákra költeni. Csak a szervezésre, amit nagyrészt a NOB áll, infrastrukturális fejlesztésekre, például a csepeli HÉV vagy Ferihegy közlekedésének modernizálására, amikre előbb-utóbb mindenképp szükség lesz, valamint az olimpiai falvakra, amelyek utóhasznosítása az ötkarikás játékok után közalkalmazotti és nagycsaládos lakóparkként, kollégiumként biztosított.

Hát ez ellen kampányol most a MoMo.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naspolya
2017. január 26. 00:44
Vagy inkább lássák be, hogy hiába akarják lenyomni az emberek torkán, senkinek nem kell ez. -Az egyetemeket jóval gazdaságosabb módon is el lehet látni. Most sincs szüksége semelyik intézetnek tízezres stadionra, ennél sokkal gazdaságos megoldások vannak. -Ne egy előre láthatóan pénzfolyatós olimpia keretei között valósítsák ezt meg. -Költsék ezt a pénzt az infrastruktúra fejlesztésekre, és megtérülő barnamezős beruházásokra. Ezek legalább valóban hoznak pénzt, emellett fokozatosan fel lehetne építeni ugyanezeket az intézményeket. -Komolyan azzal védi valaki őket, hogy ésszerűtlen stadion építések helyett (amiket szintén nem mi kértünk) inkább költsék olimpiára a pénzt?
izo1210
2017. január 22. 09:36
Azért ez nagyon szép gondolat: ha beledöglötök is megcsináljuk, nem érdekel holmi tiltakozás. Nevezett építmények olimpia nélkül még annyit sem érnek, mint azzal együtt. Az úri közönséget szolgálják. Ők meg fizessék meg saját pénzből. Mindeközben a város számára létfontosságú 3-as metróval meg szarakszanak.
dakotasámán
2017. január 21. 13:08
"Egyelőre az előkészítés zajlik, így nem tudni pontosan, mennyibe kerülnek majd ezek a fejlesztések, de két dolog biztos." az egyik, hogy jelenleg ennél sokkal fontosabb fejlesztések is vannak (egészségügy pl), a másik, hogy eszméletlen túlárazással nyúlnak le közpénzeket majd stróman lőrincék és a világításban utazó tiborc vejkóék.
yes_we_can
2017. január 20. 23:51
Az aláírásgyűjtők,az aláírók,a nyilatkozók-mind azt gyömöszölik,hogy ezt a pénzt az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni. Azt most ne firtassuk,hogy a kommerek mennyit költöttek az eüre,mennyit loptak belőle,mit ígértek,mennyi tartozást hagytak hátra! Azt viszont szeretném tudni,hogy az oktatatásra pontosabban hová/miért kellene többet költeni? A tanárok már nem keresnek rosszul,én rendesen irigylem(ezért) őket. Az alsóbb osztályokba járók jobb eredményt fognak elérni a pisa-teszten,kevésbbé fogják anyázni/rugdosni a tanáraikat,tisztetettudóbbak lesznek? A hosszú évekig felsőoktatás címén bulizni/kefélni járó drágáink lelkesebben fognak tanulni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!