Copypaste aktivizmus

2016. október 20. 20:09

Pont ahogy Vajna Tímea megnyitotta a fánkboltját, megjelent a józsefvárosi progresszió központjában, az Aurórában, a safe space, a ciszszexizmus és a whorephobia.

2016. október 20. 20:09
Weiss Eszter
Reflektor

„Az egész úgy indult, hogy a következő buli lesz az Aurórában: »Lesz minden, acid, kosz-house, pszichoaktív techno, bűvös vizuál és egy horda szingli!« Eddig még minden a szokásos, de ezen a bulin lesz egy olyan is, hogy »igen, ez egy kollektív és határozott középső ujj a patriarchátusnak és a gendernormatívának«. Akkor már elkezdtünk aggódni, ugyanis a patriarchátusnak, bár jó bemutatni, de hogy magyarul ilyen szókapcsolat, hogy gendernormatíva nincs, az is elég bizonyos. De most jön a lényeg.

A szervezők kiraktak egy angol nyelvű buliszabályzat nevű posztot, amit itt alább találtok. A szabályzat a következőket tiltja: szimbolikus erőszak, rasszizmus, osztályizmus, szexizmus, transzfóbia, ciszszexizmus, xenofóbia, nacionalizmus, homofóbia, bifóbia, a szexmunkaellenes politikai álláspontok (hozzátéve természetesen a ribancszégyenítést), és felkéri a résztvevőket, hogy mindenki a másik választott nevét és választott személyes névmását használja.

(...)

Azt gondolod, hogy az férfi, akinek pénisze van, és az nő, akinek vaginája? Te ciszszexista szörny. Azt gondolod, hogy a prostitúció nem az önbeteljesítésről, hanem a gazdasági elnyomásról és a nemi erőszak vásárlásáról szól? Te ribancfób[1] náci. Azt gondolod, hogy van olyan, hogy biológia, és a nők elnyomásának eredete a reproduktív biológia? Te transzfób nyomoronc. Sőt, azt merészeled gondolni, hogy nem szabad embereknek megtiltani, mit mondhatnak? Elnyomó, mindenfób, senkiházi. Azt is gondolod netán, hogy magyarul nemsemleges a személyes névmás? Cisznáci.

Persze lehet most mondani, hogy ez csak egy buli, mit vernyogunk. Azért vernyogunk, mert ez lesz belőle. Betiltanak egyetemi tanárokat, betiltanak szavakat. Mindig így kezdődik a »felzárkózásunk« a »fejlett nyugathoz«. Először egy budapesti kocsma, aztán a végén már macskáknak identifikálódnak az emberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. október 21. 12:38
Ha a bulibol senki nem visz haza, ird meg, hogy szar volt
1000bocs
2016. október 21. 11:23
A "nem értek egyet a véleményeddel, de az életemet adnám hogy elmondhasd"-tól elg gyorsan eljutottak a nagyonhaladó, nagyondemokrata liberálisok a listázásig és a véleményterrorig. A saját ideológiai nagyapjuk úgy b@szná szájba ezeket a hatalomvágyó korcsokat hogy a taknyon a falig csúsznának.
kombinátor
2016. október 21. 09:40
végül is mi van az Aurórában? kintről egy bordélyháznak tűnik,melynek van egy kertje, a kerítésén meg "lakásfoglalók az 50-es években" fényképek ... ?????
Viator
2016. október 21. 09:32
Az ilyen-olyan aktivisták, feministák, genderisták egyszer kipróbálhatnák a munkát is. Ha kapálnának pár órát, talán valami hasznosat is tennének, először életükben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!