Szomorú vasárnap

2016. október 01. 18:11

Akárhogyan is döntesz vasárnap, nem leszel hazaáruló.

2016. október 01. 18:11
Szászi Áron
Mandiner

Az utóbbi időben látott kormányzati retorika és propaganda megdöbbentő, de semmiben sem új. Elég a környező országokra néznünk, ahol a magyarkártya mindig megfelelő időben került elő. 

Félelemet kelteni, identitáskérdésekkel tematizálni a közéletet bevált módszer, nézzünk végig csak a modern kori történelmen. Most már nem (csak) egymással van bajunk itt, Közép-Európában, találtunk egy közös ellenséget. Magyarok, szlovákok, lengyelek, csehek, cigányok és zsidók együtt félnek a bevándorlóktól. A menekültválsággal a régi ellentéteket egy új törésvonal váltja fel. 

A törésvonalat azonban nem szabad felnagyítanunk, mert könnyen valódi szakadék szélére kerülhetünk. Akárhogyan is döntesz vasárnap, nem leszel hazaáruló.

Én például behúzom a nemet. A biztonság kedvéért az igent is. Nem rajzolok semmit a papírra, csak egy Radnóti-versrészletet hagyok ott.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 26. 17:56
"Én például behúzom a nemet. A biztonság kedvéért az igent is." És máris hazaáruló szemét lettél!
tango47
2017. március 23. 14:04
Ezek szerint a hülyeség fertőző.
BPasternak
2016. november 28. 18:16
Többen vannak: Stumpf, Bakó, Kiss, Szászi, Pintér, Makk. Bukovics valószínűleg még holnapig csatlakozik.
august
2016. október 09. 11:16
Az érvénytelen szavazat jelentése: --------- Azért befizetnék arra a látványra, mit is mutatna az ábrázatod amikor bejelentenék, hogy megérkezett az első 10 ezer kedves migráns, és megkezdjük az elhelyezésüket, orvosi lakhatási költségei a kedves adófizető polgárokatterhelik, és kérjük azon tanerőket amelyek bármilyen arab nyelvjárást ismernek vegyék ki részüket a fölzárkóztatási programból.. Önkéntes fölajánlásokat is várunk... Gondolom azonnal anyázásba kezdenél te is, az érvénytelen szavazókkal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!