Rezign

2016. szeptember 28. 10:25

Ha robbantanak, robbantanak. Akkor így fogunk élni. Semmi nem történik itt véletlenül. Semmi sem váratlan.

2016. szeptember 28. 10:25
Uj Péter
Népszabadság

„Senki meg sem rezdül. Semmi pánik, meglepetés vagy más érzelmi reakció. Mint egy spagettiwestern. Egyvalaki kezdi a mobilját böködni hírek végett. Na, mi van? Semmi, robbantottak. Ki? Nem tudják. Meghalt valaki? Nem. Aha. Vállrángatások: na ugye. Gúnyos mosolyok: megmondtam! Tudtam! Fogadni mertem volna! Így legyen ötösöm...

Hát robbantanak. Majd abbahagyják.

’98-ban is robbantottak, aztán abbahagyták.

Nincs semmi düh vagy feszkó, nyugalom van, mint egy ópiumbarlangban. Fáradt, rezignált gesztusok. Régi arcok, láttak már karón varjút.

Ha robbantanak, robbantanak. Akkor így fogunk élni. Semmi nem történik itt véletlenül. Semmi sem váratlan. Menjünk vissza a pincébe. Énekeljünk el együtt egy szép Szócska Miklós-dalt: »Nem tetszik az, jó uram, hogy mérgezed agyam...«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 28. 18:25
Szélsőséges életidegen, életképtelen álláspont. Tipikus tájidegen elem aki az életét a körút által határolt területen, abból ki sem látva, romkocsmák kábítószeres ködfelhőjében totális nihilben vegetálva éli. Totál káosz van a fejében, amit rezignáltan vesz tudomásul. Sőt,szellemi és társadalmi környezetszennyezéssel felérő rögeszméjét kompenzálásként próbálja kivetíteni,mivel pszichológiai alapvetés: - a nyomorúság társra vágyik. Döbbenj rá: Senkit sem érdekelsz, Egyedül vagy. jó reggelt, vagy további szép álmokat.
puszika
2016. szeptember 28. 17:46
Fiam! Csak neked. "Nem tetszik az jó uram,hogy mérgezed az agyam." Képzeld el ezt hatmillió példányban!! Elég meggyőző,ugye.
balbako_
2016. szeptember 28. 16:54
És még mennyit fognak robbantani, ha nem szavazunk NEM-el!
szervető
2016. szeptember 28. 12:52
Peter! Ha ilyen enberek vesznek körül, akik reakcioit ideskiccelted, nem kell többet mondanod, mindent ertek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!