Mit tud kezdeni Orbán az üldözött keresztényekkel?

2016. szeptember 10. 09:47

Nem az a terv, hogy ismét keresztény menekülteket fogadjunk, ahogy azt a koptokkal tettük. Most Magyarország lehet az első szekuláris állam, ahol közhivatalt kapnak a vallási üldözöttek.

2016. szeptember 10. 09:47
Szabó Dániel
Index

„Több kérdéssel kerestük meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan csak általános tájékoztatást kaptunk. »A gazdasági és humanitárius szempontok szerinti helyben való segítségnyújtás a legmegfelelőbb, ezért is támogatta a katolikus egyház és az Ökumenikus Segélyszervezet programjait a közel-keleti keresztények, főleg iskolás korú gyermekek esetében is« – közölték. Ezúttal tehát nem az a terv, hogy ismét keresztény menekülteket fogadjunk, ahogy azt a koptokkal tettük. (...)

Magyarország lehet az első szekuláris állam, ahol közhivatalt kapnak a vallási üldözöttek. Ugyan több országban vannak egyházügyi állami szervezetek, az nem jellemző, hogy ezek kifejezetten külföldi hívek megsegítésére jöttek volna létre. Svédországban például kormánybizottság van az egyházi közösség támogatására, ez többször küldött már segélyt külföldre, de alapvető feladata az, hogy az állami támogatásokat szétossza az ország felekezetei között. (...)

Lehetetlen megjósolni, hogy a magyar helyettes államtitkárság mennyit javíthat a helyzeten egymilliárd forintból. A legtöbb helyre lehetetlen eljuttatni akárcsak segélyszállítmányokat is. Ugyanakkor diplomáciai érvelésekben ha nem is ütőkártya, de hivatkozási alap lehet a szervezet: például az örmény kormánynak szimpatikus lehet, ha az örményekért kiállunk Iránban. Ám ugyanígy diplomáciai buktatókkal is járhat. Maradva az örmény példánál, Törökország, amely a mai napig tagadja az örmény népirtást, nehezményezhetné, ha Magyarország beleállna egy ilyen konfliktusba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2016. október 17. 15:03
"Magyarország lehet az első szekuláris állam, ahol közhivatalt kapnak a vallási üldözöttek" Azért voltam én anno az Oktatási Minisztériumban a Hungaro Valentino idején. Annyi kipát b+ max. a Dohány utcában lehetett Budapesten látni ...
kamasuka
2016. október 17. 15:03
Ja, nőci egy éve felrúgta a mérsékelt szívevők egyik "menekültjét". Az ürge pedig Madridban kapott állást, és végigpacsizta az egész Real Madridot is, csak mert azt hazudta, hogy ő fociedző, pedig csak egy gyökér volt, akinek annyi pozitívuma volt, ha egyáltalán be lehet őt kategorizálni, hogy muszlim, és simogatni kell, hát simogatták.
Bell & Sebastian
2016. szeptember 19. 22:05
Érdekesnek találom a tényt, hogy a mellékelt lista alapján pont ott dúl a legintenzívebben a keresztényüldözés, ahonnan ezt a sok, muzulmán migráncsot importálja a német mádám. Van.e összefüggés? Ha csak annyi, ha elfogyott az üldözni való, hát keresnek másikat, máshol. Vagy direkt az ellentétek szítására megy ki a játék, amin szintén nincsen mit csodálkozni, ismerve az EB és EP összetételét. Amerika keze ismét betette a lábát Európába, már vagy harmadszor. Eb ura fakó!
packó_
2016. szeptember 19. 22:03
Nem véletlen, hogy nem ez a szabó nevű indexes szerző lett az illetékes államtitkár. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!