Az irgalmasságról

2016. szeptember 03. 17:55

Holnap Teréz anyát már a szentek között tisztelhetjük. Nem fordíthatjuk el tekintetünket és nem fordulhatunk másfelé, csakhogy ne lássuk a szegénység irgalmasságot kérő számtalan formáját.

2016. szeptember 03. 17:55
Ferenc pápa
Magyar Kurír

„Ez a másfelé fordulás, hogy ne lássuk az éhezést, a betegségeket, a kihasznált embereket…, ez súlyos bűn! Modern bűn is, korunk bűne! Mi, keresztények nem engedhetjük meg ezt magunknak! Nem lenne méltó az egyházhoz, sem a keresztény emberhez »továbbhaladni«, és azt gondolni, hogy nyugodt lehet a lelkiismeretünk, mert imádkoztunk vagy elmentem misére vasárnap! (...)

Urunk, nézd ezt… Nézd, mekkora szegénység, mekkora közöny, mekkora másfelé fordulás: »Ez nem érint engem, nincs közöm hozzá.« Beszéljetek erről az Úrral: »Uram, miért? Uram, miért? Miért vagyok ennyire gyenge, és te mégis erre a szolgálatra hívtál engem? Segíts meg, adj erőt, adj alázatot!« Az irgalmasság szíve-közepe ez a párbeszéd Jézus irgalmas szívével.

Holnap abban az örömben lesz részünk, hogy Teréz anyát a szentek között tisztelhetjük. Megérdemli!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. január 02. 16:19
Nem vagy a Katolikus Anyaszentegyház tagja. Nem vagy hívő. Tagadod az Istent. Milyen alapon, milyen jogon kéred számon az egyházamat?
Csomorkany
2016. október 17. 13:40
Egyszerűen csak egy tényre akartam fölhívni a figyelmedet: a "magántulajdon" az elsődlegesen nem törvényi tényállás, hanem kulturális, vagy inkább civilizációs kérdés. Amit az ember magáénak tud, annak az elvételére fölszisszen, rendőrért kiált, utcára megy, miegymás. Amit az ember így nem tud a magáénak, annak az "elvétele" nem érinti túl mélyen. Ez a manyup esete. Ha az emberek a magukénak érezték volna az "elvett" vagyont, forradalom lett volna. Nem lett forradalom, tehát nem érezték a magukénak.
krotak
2016. október 16. 22:23
Akitől rossz pontot kaptam, nem tudom elgondolkodott-e már azon: milyen jól megfér egymás mellett az ember agyában a koromfekete, és a hófehér... Huncut, aki azt hiszi; most arra a néhány emberre gondoltam, akik tudják magukról, hogy van szürke-állományuk.
Csomorkany
2016. október 16. 17:37
Mármint én természetesen hallgató voltam. Az előadó Sárközi Tamás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!