Abortusz, migráció és a Budaházy-ítélet

2016. szeptember 14. 21:44

Az abortusz nem teológiai kérdés. Az orvostudomány bebizonyította, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik, nem a bölcsődei vagy óvodai iskolai felvétellel és nem is a születéssel. Nobel-díjat is adtak érte a DNS felfedezésekor a hatvanas évek elején.

2016. szeptember 14. 21:44
Csókay András
mno.hu

(...)

Ma a világ, Európa s benne Magyarország legnagyobb problémája az abortusz. Országunkban naponta 122, Európában 4.000, a világban körülbelül 120.000 magzatelhajtás történik.

Kétségtelen, hogy nagy eredmény a hazai családbarát politika, amelynek következtében 2015-ben kilencezerrel kevesebb abortusz történt, mint 2010-ben. Nagyobb az élni akarás, és ez jó. De egy hazai vagy külföldi kórházban, klinikán még mindig úgy van a napi műtéti kiírás, hogy mondjuk 1-es műtő: hasi sebészeti műtétek; 2-es: szívsebészet; 3-as műtő: ortopédia; 4-es: trauma; 5-ös: nőgyógyászati műtétek, közte mondjuk öt magzat meggyilkolása. És ez nem teológiai kérdés. 

(...) 

Fontos a menekültügy, a gyász az itáliai földrengés miatt, a terrorista merényletek miatt, a Budaházy Györgyre kirótt igazságtalan ítélet miatt, és sorolhatnám a meghasonlási forrásokat, de mindez töredéke az Európát és a világot megtámadó magzatelhajtásoknak. És ezt mi, orvosok végezzük el.

Politikai párttól erre az ügyre megoldás nem várható, hiszen az, aki tiltást vezetne be ebben a kérdésben, elbukná a választásokat. De kampányolni, az embereket, főleg a fiatalokat felvilágosítani, a jó ügyre pénzt szánni minden további nélkül lehetne.

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2016. szeptember 24. 00:03
Mondok én neked valamit, fehér testvérem. Megettem már a kenyerem javát. Sok nővel beszéltem az abortuszáról, amin átesett, és mindegyiktől óvatosan megkérdeztem, hogy megbánta - e. Egyetlen egy sem mondta, hogy nem bánta meg, helyesen cselekedett. Mind azt mondta, hogy másképpen kellett volna, nem szabadott volna. De ez semmi. A legtöbben döbbenetes dolgokat mondtak. Hogy rettenetes érzés, mikor negyven után eszébe jut, csak egy pillanatra érted, hogy most lenne egy gyerek aki mégsincs. Azt mondják " halálosan elszorul " a szívük. Kényszeríteniük kell magukat, hogy ne gondoljanak rá, mert belepusztulnak...Sok ilyet hallottam.
2016. szeptember 24. 00:02
Igaza van Csókay doktornak, hiszen a magzatok megölése gyilkosság! Azok a gyermekek emberré fejlődtek volna, és nem csökkenne ilyen őrült mértékben hazánk népessége. Jól látja a doktor úr, hogy rengeteg baj van ezen kívül is, de ha legalább ezt az egyet megoldhatnánk, máris jobb lenne a közérzetünk.
materialista
2016. szeptember 24. 00:02
Még születésekor sem"ember".Később válik azzá a környezet,tanulás hatására.Csókay úr figyelmébe ajánlom az un.farkasembereket akik nem viselkedtek "ember"-ként.
OberEnnsinnen
2016. szeptember 24. 00:01
" az embereket, főleg a fiatalokat felvilágosítani, a jó ügyre pénzt szánni minden további nélkül lehetne.”" Így igaz. De ez nem csupán abortuszkérdés. Az egész társadalom terrorizálja, hamis ideálokkal árasztja el a fiatalok gondolkodásrendjét, tudatát, sőt, már a kisgyerekekét is. Ez a világ felnőttjeinek bűne az emberiség jövője ellen. Átfogó felvilágosításra lenne szükség, a szlogenje lehetne ez is akár: "Tudod, hogy helytelen, mégis megteszed. Ezzel a szabadságot magadtól elveszed." És ez az "elvett" szabadság - az önértékelés - hiányzik a további életben... Nemoda Buda: a világot a hozzád hasonló kényszeres, ill. fizetett "előrevivők" teszik tönkre. Egyébként nem tudod értelmezni sem, amiről Csókay dr. ír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!