Így hazudik a Kerekasztal-szóvivő Szlovákiáról

2016. szeptember 27. 14:06

Ezt nem láttad jönni: Orbán álmát vizionálja az MKP-közeli újságíró egy magyarországi baloldali hírportálon.

2016. szeptember 27. 14:06
Bőtös Botond
Parameter.sk

A többnyire ellenzéki beállítottságú kettősmérce olvasói olyan hamis képet kapnak a szlovákiai állapotkról, mintha Orbán Viktor magyar miniszterelnök lázálma és buta, xenofób, rasszista politikája lenne az egyetlen út a V4-es országban. A szerző állítása szerint ugyanis Szlovákiában »össztársadalmi konszenzus alakult ki« a migránskérdésben. Nos, Tokárról, aki szlovák állampolgár, nem feltételezhetjük, hogy nem hallott még hazája köztársasági elnökéről, Andrej Kiskáról. Ellenben így csak egy lehetőség merülhet fel: tudatosan elhallgat tényeket.

Persze, az is lehet, csak nem olvas híreket, így nem hallott arról, hogy Kiska beszólt Orbánnak, mert fikázta az EU-csúcsot. Vagy a néhány nappal korábban elmondott ENSZ-beszédről is lemaradhatott, amikor Kiska arról beszélt, hogy az Európába érkezőmenekülteknek szüksége van az empátiánkra és a segítségünkre. De talán emlékezhet Tokár a 2015-ös, többségében magyarok által lakott, az ideiglenes menekülttáborról tartott bősi népszavazáshoz fűzött Kiska-féle kommentárra is: olyan ország leszünk, amely falakat épít a határán, vagy inkább segítünk az elesetteken? ()

Tokár állításával ellentétben Szlovákia nem lépett át a migránskérdésen - ezt maga Bugár is cáfolta - »a menekültek témája továbbra is az egyik, ha nem a legfontosabb témánk, annak ellenére, hogy jelenleg nem nézünk szembe olyan nyomással, mint tavaly« -, hanem stílust és hangnemet váltott. A szlovák kormány a menekülteket elosztani szándékozó kvóták kritizálása mellett, nem fertőzi a szlovákiai társadalmat azzal az útszéli, rasszista és kirekesztő hangnemmel, amely déli szomszédjuknál mindennapos történetté vált.

Egyet ugyanis nem lehet elvitatni: az általam sem kedvelt, Orbánhoz hasonlóan nacionalista, muszlimellenes kijelentéseiről elhíresült Robert Fico klasszisokkal intelligensebb, elegánsabb és ravaszabb politikus, mint magyar kollégája. Erről tanúskodik a múlt heti pozsonyi EU csúcs értékelése is, ahol Fico felismerte az EU migrációs politikájában bekövetkezett változást, Orbán viszont egy másik mozit nézett. A Tudás Népe tanulhatna a szlovákoktól, ezt hívják diplomáciának.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bigbeeeee
2017. február 24. 02:10
Bizony, fura tüneteket produkál a pszichopátia. Ez a büdösbotond nevezetű ladyboy például beleszerelmesedett a tót miniszterelnökbe és gyalázza, aki szerelmében nem osztozik. Szórakoztató kislány amúgy.
Karvaly
2017. február 24. 02:10
Nem értem, miért kell minden billentyűzethez jutott fóbiásnak és egyéb pszichológiai rendellenességben szenvedőnek felületet nyújtani a Mandineren. Értem én, hogy ez a Bőtös beteg, de ezt már régóta tudni.
silenceCZ
2017. február 24. 02:09
hát, ja. Már írtam valahol, hogy Orbán jelenleg bármilyen választást megnyerne Csehországban.
silenceCZ
2017. február 24. 02:09
ez az egész B.B. agymenés úgy baromság, ahogy van. A szlovákiai uzsorás - jelenlegi elnök - meg a Bőtös hány darab betolakodót fogadott be? Amennyiben egyet sem, akkor kuss látszathumanisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!