Egy „össznemzeti” nagykövet

2016. augusztus 26. 21:54

Már nem is kellene meglepődnünk azon, hogy szeptembertől a külügyminisztériumban, januártól pedig már a chisinaui nagykövetség élén dolgozik Dobolyi Alexandra egykori szocialista EP-képviselő, Veres János szabolcsi MSZP-elnök felesége.

2016. augusztus 26. 21:54
Pilhál György
Tollhegyen

Már nem is kellene meglepődnünk azon, hogy szeptembertől a külügyminisztériumban, januártól pedig már a chisinaui nagykövetség élén dolgozik Dobolyi Alexandra egykori szocialista EP-képviselő, Veres János szabolcsi MSZP-elnök felesége. Az aggályoskodók helyesebben teszik, ha elolvassák a külügyminisztérium vonatkozó közleményét: »A nagykövetek kinevezésénél Magyarország kormánya a szakmai szempontokat helyezi előtérbe, így az össznemzeti érdekek képviseletét, a diplomáciai ismeretek meglétét, a megfelelő nyelvtudást. Dobolyi Alexandra végzettsége, szakmai és politikusi előélete alapján alkalmas (…).«

Ha ez, mondjuk, két évvel ezelőtt történik, valószínűleg ugrunk egy hátast – ma viszont már nem ugrunk. Az a Fidesz–KDNP-kormány, amelyik a korábbi SZDSZ-es, most Gyurcsány-párti (DK-s) Eörsi Mátyást egy nemzetközi szervezet élére jelöli, Kóka János volt szabad demokrata vezérnek diplomata-útlevelet ad, Gyurcsány Ferencet felkészítő anyaggal segíti kínai útja előtt, Szili Katalint az autonómiakoncepció kidolgozására, a volt munkásőr Zoltai Gusztávot pedig zsidóügyi tanácsadónak kéri fel, a Szent Koronát »lebiliző«, a rádió udvarát 2006 őszén Gergényiék rendelkezésére bocsátó Such Györgyöt pedig az Országház főigazgatójává nevezi ki – nos, az miért ne csinálhatna nagykövetet egy ízig-vérig szocialista politikus asszonyból? Főleg ha az illető »végzettsége, szakmai és politikusi előélete alapján alkalmas«. Ráadásul a kinevezése »össznemzeti érdek«. Jó, hogy leálltunk azokkal a hátas ugrásokkal. Ennyi már balesetveszélyes lenne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. augusztus 27. 22:43
Ps:Most érkezett: a következő : KUND ABIGÉL-mert mindenki gyanús nekem aki él!!!!!
GV0917
2016. augusztus 27. 22:33
-Frátye! --He? -Styu rumunyustyu? --Nyustyu! Az a szerencséd öreg, hogy nem tudod. Mikor Magyar volt(mármint:Bálint)a Művelődésügyi miniszter IDE JÖTT Mucuska. Akkoriban volt a kopaszi gát eset előtt a Mucuska gate.... Most az Alexandra mén (ménhez?) "Mucuskának" Moldovába. Csak a Jani mit szól ehhez?Nem valami elragadóan kedves a kamera lefejelő ex-pénzügyér, a trükkmester!
Akvínói akvavit
2016. augusztus 27. 19:15
Végre büszke vagyok arra, hogy Pilhál remek cikkét nem söpörtük le dislájkokkal csak azért, mert az MN-ben jött le. Pilhál soha, semmit nem változott. Baromi jó fej.
Héja
2016. augusztus 27. 16:27
Hátast az mszp dobott. Nem Veres Jani felesége az első szoci disszidens és nem is az utolsó. Molnár eeeetárs vagy Pilhál kedvéért se kötelező ostobának lenni. Csontot az a kutya is kaphat, amely nem harap, de elég hangosan ugat Kisinyovban vagy egy no name varsói szervezetnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!