Ne engedjük!

2016. augusztus 23. 10:42

Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává.

2016. augusztus 23. 10:42
56-os Emlékbizottság
MTI

Az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit. Tekintettel arra, hogy az irányított és összehangolt támadások a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret, az 56-os Emlékbizottság az alábbi nyilatkozattal fordul Magyarország polgáraihoz. 

Az Emlékbizottság szomorúan szembesült azzal, hogy negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt az 60. emlékévet ma támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében.

Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2016. augusztus 23. 18:15
Nekem 56 zenében az Egmont nyitány. Megható és hátborzongató. Mikor hallgattuk, még nem tudtuk, h. véresebb megtorlás jön, mint a 48-49-es mégiscsak vesztett háború után.
Mich
2016. augusztus 23. 12:49
az 56 emléke ellen "irányított és összehangolt támadások a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret" Ennyi.
tevevanegypupu
2016. augusztus 23. 12:03
Ez az 56 olyan kényes és furcsa dolog..sokrétű és máig kibogozatlan. Ki gyászol, ki örül, ki gyalázkodik..nem olyan egységes ez.A dal amit írtak róla vagy hozzá, na az borzalmas, ezt minden ideológiától függő polgártárs egyöntetűen, végre egységben vallja.
boszorkánypöröly
2016. augusztus 23. 11:35
Hogy maradhatott ki ebből a nyilatkozatból Soros és a migránsok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!