Tisztítótűz

2016. július 03. 14:50

Az Európa-bajnoki sikerrel beigazolódott az egy helyben toporgó, fejlődni képtelen – tisztelet a kivételnek –, belterjes magyar edzői kar és/vagy klubmenedzsmentek alkalmatlansága.

2016. július 03. 14:50
Velkei Tamás
Magyar Nemzet

„Emlékeznek még arra, amikor 2010-ben Magyarországon járt Sir Alex Ferguson, a Manchester United Bajnokok Ligája-győztes trénere, hogy előadást tartson a magyar szakembereknek? A honi trénerek közül senkinek nem volt kérdése az edzőfenoménhoz… Ugyanők küldték el az ifiből a most sikert sikerre halmozó Nagy Ádámot, mondván, nem lesz már belőle rendes focista.

De igazságtalanok lennénk, ha csak a trénereken vernénk el a port. Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik már sihederként képesek (voltak) a rendszeres bundázásra, akiket a játék nem, csak a pénz érdekel, akiknek a hazafiság, a testvériesség ismeretlen fogalom, ellentétben a tippmixszel. S emlékezzünk meg azokról is, akik konzervált dilettantizmusukkal, lustaságukkal, szerény képességeikkel, kevélységükkel, folyton letűnt korok sikereit felemlegetve kivívott jogaikkal bebetonozták a magyar focit a középszer alapjába. Talán még annál is lejjebb.

Paradox módon a mostani siker az ő alkalmatlanságuk bizonyítéka is: semmi keresnivalójuk a kispadokon, klubirodákban, öltözőkben, pályák környékén. A fényes siker, amit labdarúgóink és a stáb az Eb-n kivívott, tisztítótűzként kell hogy elsöpörje a (dicstelen) múltra hivatkozókat, az avíttság, a kivagyiság pénzéhes lovagjait. Mert ha nem következik be az öntisztulás, újra keserves évtizedek elé nézünk, és a most még csillogó szemű lurkók, akik Dzsudzsákok, Nagyok, Királyok akarnak lenni, újra elmaradoznak a sportág mellől. És akkor megint gyomorremegés nélkül nézhetjük a nagy világversenyeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. július 03. 17:55
Hát ez az. Ki fogja kipucolni ezt az Augiász istállót? Ki rúg ki egy garancsit vagy egy leisztingert? Akiknek ez így üzlet, ahogy van, a focihoz nem értenek, nem is érdekli őket? Akik egy Kleinheislert fillérekért elkótyavetyélnek, mert fogalmuk nincs, mi van a kezük közt???? Ez kb olyan, mintha egy ékszerész nem venne észre egy közepesen nagy gyémántot, vagy az aranymosó az év aranyrögét az iszappal együtt visszaöntené a folyóba.
lynx
2016. július 03. 16:11
Szerintem is egy páran átértékelték magukat a napokban, ekkora árral szemben nem maradhatnak, vagy odateszik magukat, vagy mennek a levesbe. Most kiderült, hogy a játékosok tudnak focizni, a baj sem a hal fejével van már, hanem a valahol a középvezetők felfogásában. Mondjuk ezt mindenki tudta eddig is - mindenki vagy leszarta vagy külföldre ment. Ősztől ki kell nyitni a pályákat, belépés személyivel, azok, akik ünnepeltek - gyakorlatilag az egész ország - had álljon oda a pálya szélére mindenféle adminisztráció nélkül és hangosan biztasson, vagy fütyüljön. Én nem állnék a Marseilleben menetelők útjába - ezt az erőt nem lehet feltartóztatni, ezzel csak egy irányban lehet haladni - a jobb, vagy akár a bal oldali járdán, bár középen szélesebb az út. A szurkolók, a közönség, az "istenadta nép" szeretete adott és fog adni erőt a változáshoz, tisztuláshoz. Itt ez a kis videó - a srác először bohóckodva fikázza a dalt és a szituációt majd telitorokból énekeli és az addig csak nézelődők is bekapcsolódnak. Jó ezt látni. Hajrá magyarok! https://youtu.be/B7t_lsSbktA
3M..
2016. július 03. 15:59
A belterjes edző kar éppen úgy működik mint a kormánypárt. Nem érdekli őket más csak a pénz. Akiknek a hazafiság, a testvériesség ismeretlen fogalom, ellentétben a korrupcióval. Ezért vagyunk sikertelenek, és ezért hagyják faképnél országunkat a még csillogó szemű fiataljaink. Szebb Jövőt!
pemetecukor
2016. július 03. 15:55
Tisztítótűz ??!! vajon a lángok elérik az olyan a sportcsatornán "szakértőként" tetszelgőt, aki D.P. kinnevezését a magyar edzői kar "szembeköpésének" nevezte mert sztem míg az ilyenek - és persze más hasonlóan "okos", de semmi eredmény felmutatni nem tudók - "szakértenek" addig nem igazán hiszek a "tisztítótűz" hatásában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!