Az Uber csak a jéghegy csúcsa

2016. május 02. 16:36

Ami a taxisokkal történik, az más szakmákkal is meg fog történni. Az áruházak pénztárosaival szinte biztosan, sőt, az Uber-sofőrökkel is.

2016. május 02. 16:36
Weiss Eszter
Reflektor

„Ami a taxisokkal történik, az más szakmákkal is meg fog történni. Az áruházak pénztárosaival szinte biztosan, sőt, az Uber-sofőrökkel is – a cég ugyanis vezető nélküli autókba fektet – várhatóan, ahogy ezeket az autókat engedélyezik, a sofőrök száma visszaesik. 

Az tehát, hogy a kormányok hogyan kezelik az Uber-kérdéskört – támogatja-e a versenyt a taxisok és az Uber között, hajlandó-e a taxisok átképzésébe fektetni, próbál-e európai megegyezéssel nyomást gyakorolni az Uberre egy korrektebb adózásért – csak az első próbatétel. 

Az, hogy megpróbálják kitiltani az új megoldást, nyilván csak ideig-óráig fog működni. Lehet úgy tenni, hogy ezekkel megállítjuk az innovációt: lehet 1,4 milliárd forintot fektetni nyomdászképzésbe, és figyelmen kívül hagyni a vásárlói szokásokat. Lehet, csak nem fenntartható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. május 03. 00:25
"európai megegyezéssel nyomást gyakorolni az Uberre egy korrektebb adózásért " Ha nem kellene európai megegyezősdizni, ez már ment volna.
Békanász a hasadon
2016. május 02. 21:02
Az uber olyan, mint a bárcátlan kurva. Se orvosi vizsgálat, se nyilvántartás.
hátakkor
2016. május 02. 19:32
"Az, hogy megpróbálják kitiltani az új megoldást, nyilván csak ideig-óráig fog működni. " Az "új megoldást" pl. a Főtaxi is meg tudja csinálni akár. A fő kérdés, hogy pl. a filippóknál termelt bevétel hova áramlik és hol (alig) adózik. Ne adjuk fel a reményt, hogy a zemberek saját érzéseik, ösztöneik, érdekeik szerint alakítják ki az életüket.. A kormányzat megkédezte a békákat a mocsár lecsapolása előtt és lett egy taxis rendelet, amit Kaliforniából pl. a Google, meg a Goldman Sachs felülír.
néhai Ch.Pilot
2016. május 02. 18:29
"Az Uber csak a jéghegy csúcsa" - Weiss Eszter pedig a gépezet egy kis (hatágú) fogaskereke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!