Válasz a Mandiner budai iskolás cikkére

2016. május 06. 11:03

A mintegy tucat körzetes elutasításáért nekem kell a felelősséget vállalni és ezt meg is teszem. De előtte megpróbáltam minden követ megmozgatni, hogy ez ne így legyen.

2016. május 06. 11:03
Hajnal Gabriella
Tamási Áron Általános Iskola

Tisztelt Mandiner Szerkesztőség!

Szeretnék a megjelent cikkel kapcsolatban reagálni. 

Egyrészt tudomásom sem volt arról, hogy keresnek, másrészt soha semmi elől nem bujdokoltam. Jelenleg valóban szabadságon vagyok, amit hónapokkal ezelőtt jeleztem a KLIK XII. Tankerület vezetőjének, mivel lányom világbajnokságon vesz részt és elkísértem őt. Vagyis a szabadságomnak semmi köze a beíratás körüli problémákhoz. Olyannyira, hogy jelenleg is keresnek meg szülők – ők elérnek.

Szeretném jelezni, számomra is fájdalmas ez a helyzet. Nem volt öröm kis diákokat elutasítani, az utolsó pillanatig harcoltam értük. Valóban elhangzott, hogy ebben az iskolában még nem történt olyan, hogy körzetes gyereket elutasítottunk volna. E mondatomat vállalom, de az is elhangzott, hogy idén sajnos, két osztály indulása esetén ez előfordulhat. Végig az hangzott el, hogy jelenleg két osztály indításához van hely és engedély is az iskolában. Ahogy az is elhangzott, hogy amennyiben ilyen előfordul, a tankerületnek kötelessége a gyerekeket elhelyezni kerületen belül.

A mintegy tucat körzetes elutasításáért nekem kell a felelősséget vállalni és ezt meg is teszem. Én voltam az, aki a helyzetből adódóan e nevekre „rá kellett mutasson”. Az elutasítás megküldésére azért az utolsó pillanatban (április 29.) került sor, mert ahogy már írtam, én magam is megpróbáltam minden követ megmozgatni, hogy ez ne így legyen. 

A szülők fellebbezését megértem, valószínű, hogy én, mint szülő is ezt tenném hasonló helyzetben. Intézményvezetőként azonban többször is kihangsúlyoztam, hogy az iskola teljesen telített, ezért csak 2 osztály elhelyezésére van lehetőség. Az is elhangzott, hogy már évek óta helyproblémával küzdünk, de az önkormányzat és a KLIK talált megoldást – a Dobsinai épületben 3 osztályt helyeztek el, ill. konténert béreltek 2 osztály számára –, de a lehetőségek végesek. 

Pokorni Zoltán Polgármester Úr – a jelenlegi helyproblémáink megszüntetésére – így is vállalt egy építkezést, ezt ezen felül már csak állami támogatással lehetne bővíteni.

 
Hajnal Gabriella
igazgató
Tamási Áron Ált. Isk. és N.K.T.N. Gimn.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2016. május 07. 07:54
Úgy éljen az igazgató lánya, ahogy nincs felvéve erre az évfolyamra nem helyben lakó gyerek. Reméljük, hosszú, szép élete lesz.
kuzmics
2016. május 06. 19:29
Az emberi butaság végtelen, s az internet még publicitást is biztosít.
verity
2016. május 06. 15:04
De ha már törvényt sért, akkor már akár válogathatna is, például azon az alapon hogy ki jött később a kerületbe, vagy ki lakik messzebb az iskolától.Nehéz megmagyarázni azt, a gyereknek, hogy kicsim azért nem járhatsz ide a szomszédba, és kell mindennap sokat utaznod, mert rád böktek. Az is elszomorító, hogy ebben az országban sok mindenre van pénz, de az iskolára nem adnak állami támogatást.Miért ? Mert van elég hely a kerületben. Például Virányoson, vagy a Sashegyen. A költséghatékonyság nevében,mint Prokrusztész ágyát, úgy működtetik a rendszert. Nem a kapacitásokat teremtik meg ott, ahol igény van, hanem a gyerekeket zavarják át a kerületen. De még ha elfogadnánk is azt, hogy nincs hely, akkor is kellett volna más törvényes megoldást találni. Nem az igazgatónőnek, hanem a problémáról tudomást szerző fenntartónak és üzemeltetőnek. A klik átszervezésével a tankerületeket össze fogják vonni. Jövőre már lehet, hogy Óbudára kell vinnie a gyereket annak akire valamiért rámutatnak.
StG
2016. május 06. 14:34
Ja és még egy, amitől felmegy az ember vérnyomása: A már-már szokásos magyar hivatali eljárás: Ők nem illetékesek, nem ők csinálták és egyáltalán nem is nyilatkozhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!