Indokolatlan gépfegyveresek?

2016. március 31. 21:05

Az ellenzéki sajtótermékeket és kommentelőket figyelve azt hihetnénk, hogy a déli határon vagy éppen Budapest utcáin szolgálatot teljesítő fegyveresek csupán díszletként funkcionálnak és értelmetlen a jelenlétük.

2016. március 31. 21:05

„Ugyanakkor a déli határzárról és az ottani katonai jelenlétről mára bebizonyosodott, hogy az ellenzéki várakozásokkal ellentétben igenis hatékony eszköz volt a bevándorlási hullám magyarországi megállítására és elterelte az addigi útvonalat. Ráadásul a sikereket megirigyelve több európai ország is ehhez az eszközhöz nyúlt, ők is katonákkal és kerítésépítéssel erősítették meg határaik védelmét.

Nincsen ez másként a fegyveresek biztonsági célú utcai megjelenésével sem, ez is más európai fővárosokban bevett gyakorlat. Több dél és nyugat-európai országban már a mostani terroreseményeket megelőzően is hasonló biztonsági intézkedésekkel lehetett találkozni. Csak idő kérdése, és a korábban vasfüggönyt vizionáló és a határt védő katonákat is kiparodizáló kritikusok állításait ismét megcáfolja a valóság. Ezután majd a katonai jelenlét fokozását követelik.

Végül következzen néhány véletlenszerűen kiválasztott kép arról, hogy a gépfegyveres katonák más európai országokban is fontos biztonsági szerepet töltenek be. Rómában például minden nevezetességnél és csomópontnál dzsippel állnak a katonák, illetve a metróban is járőröznek, de a határokon is számos ország vetett már be katonai erőket a migrációs válság kezdete óta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. április 01. 13:26
Szerintem vicces volt az a két tekes tank Ferihegy bejáratánál...
u.cserkész
2016. április 01. 12:28
Akik úgy általában elleneznek minden fegyveres készenlétet/jelenlétet, azoknál valami baj van. A fegyver önmagában nem veszélyes, de biztonságot ad a rendőrnek, és biztonságot ad a normális embernek, ha látja, valamennyire felkészültünk a védekezésre. Sokszorosan több haláleset történik (békeidőben)a világban közlekedési baleset következtében, mint fegyveres támadás miatt. Mégsem akarjuk az autókat vándorbotra cserélni. A tornából felmentett, fegyvereket csak horrorfilmekben látó széplelkek nyavalyognak. Egészen addig, amíg nem lesz baj, akkor viszont azért visítanak, mert nem védték meg őket. Szerintem foglalkozzon mindenki azzal ,amihez ért!! (Voltam katona és bevonultam másik országba, parancs szerint. Minden felesleges baj nélkül.)
tommybravo
2016. április 01. 11:09
Beállít a TEK a szépséges páncélossal a ferihegyi bevezető útra, AK a kézbe, sisak a fejbe. Aztán ha Ali felrobbantja magát a B2 terminálon, akkor mit csinálnak? Leggépuskázzák a túlélőket? Vagy Ali megijed, hogy a páncélos miatt nem robban majd a dinamit? Vagy elretten, mint a Blaha Lujza téri bankrabló? Vagy mint a párizsi géppisztolyos támadó (a Charlie Hebdo után), aki a fegyveres rendőrt közvetlen közelről gyilkolta le? Ők is hogy megrettentek a fegyverrel érkező rendőröktől! Ez így csak díszparádé, semmire nem jó.
Mutimi
2016. április 01. 09:36
"Az ellenzéki sajtótermékeket és kommentelőket figyelve azt hihetnénk, hogy a déli határon vagy éppen Budapest utcáin szolgálatot teljesítő fegyveresek csupán díszletként funkcionálnak és értelmetlen a jelenlétük." Ha ezeknek a sajtótermékeknek vagy kommentelőknek hinnénk azt éreznénk, valami párhuzamos valóságba érkezünk, ha felnézünk a képernyőről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!