Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ez vétek a gyermekeink ellen!

2016. február 21. 18:25

Az iskolapszichológusi rendszert, amint kezdett kiépülni, letarolta az átgondolatlan oktatásügyi átszervezés, melynek következtében ezer gyermekre jut egy iskolapszichológus. Közben az iskoláskorú gyermekeknél a mentális, pszichikai vagy alkalmazkodási és magatartási zavarok előfordulási aránya 15,8 százalékos, azaz már a népbetegség szintjét éri el.

2016. február 21. 18:25
Bagdy Emőke
Magyar Nemzet Magazin

Nincs jól működő iskolapszichológusi rendszer. Volt, de amint kezdett kiépülni, letarolta az átgondolatlan oktatásügyi átszervezés, melynek következtében ezer gyermekre jut egy iskolapszichológus. Ez vétek a gyermekeink ellen. Ma ugyanis Magyarországon az iskoláskorú gyermekeknél a mentális, pszichikai vagy alkalmazkodási és magatartási zavarok előfordulási aránya 15,8 százalékos, azaz már a népbetegség szintjét éri el. Súlyos, kezeletlen helyzet ez, amely égetően fontossá tenné, hogy az iskola ezeket a bajokat ne terhelhesse tovább a pedagógusokra. Ott sem volna szabad stigmatizálni pszichiáterhez küldéssel, ahol már a klinikai szintű érintettség is fennáll, ahol gyógyítómunkára van szükség, mert a nevelési tanácsadó rendszer kitűnően képes ellátást, kvázi gyógyítást vállalni. Csakhogy felszámolták a nevelési tanácsadók önálló rendszerét is, amely egyfajta hungarikum volt. Beolvasztották a pedagógiai szakszolgálat gigantikus rendszerébe, melynek működési szabályozása kedvezőtlen, sok esetben átgondolatlan, kaotikus. Például olyan ellátási elgondolások születtek, hogy külön legyen a diagnosztikai munka, és más végezze a terápiát. Ez képtelenség. (...)

»Lipót« bezárása bűncselekmény volt, kimondva így minősítem, s talán velem együtt még sokan a szakmából. Csodálatos hely volt, erről azóta monográfiák, emlékiratok születtek. Hatalmas károkat okozott az elpusztítása, szinte csak mostanra szedte össze magát a szakma, mert van új országos intézet és magas szintű szakmai munka. Csak a szakember kevés, egyre kevesebb. 

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 656 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2016. február 26. 19:36
magányosnak érzem itt magamat:(
tevevanegypupu
2016. február 24. 20:22
Mivel nagyon sokáig nem éltünk itthon, gőzöm nem volt ki az a Bagdy Emőke. Egyik tv csatornán még régebben reggel szokott beszélni volt valami saját műsora, a rendkívüli lelkesedése tűnt fel, nem is nekem a férjemnek. Engem kicsit zavar, hogy lélegzetvétel nélkül beszél rengeteget, kb. úgy mint Jókai Anna.Sokszor jön városunkban Csernus doktorral egyetemben, előadásokat tartanak és megtelik mindig a terem a hallgatókkal..többnyire nőkkel, ahogy mondják.Állítólag mindig ugyan azt mondják..illetve úgy tűnik most már árulják..
áfonya
2016. február 23. 07:58
Ballibsik szokásos módszere össze uszítani a kormányt a tanárokkal a magyar néppel , mindig legyen harc ,ne legyen megegyezés,ne legyen béke , ,erre játszanak a bukott kádári figurák.
áfonya
2016. február 23. 07:53
Tanárok szakszervezete nem is akar leülni tárgyalni....Mszp dk lmp jobbik által folytatott balhé, az országunkat állandó feszültség alatt való tartása a cél ,hisz a betolakodók nem csinálják a balhét ,országban csend van ...hát ne legyen ezért a szakszervezet az amely képezi felfordulást veri a nyálát uszít olyan kommunista háttét támogatással mint gyurcsányék akik a tanároknak egy fillér emelést se adtak ,béreket csökkentettek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!