Kritikus tömeg

2016. január 07. 08:21

Egyáltalán nem fontos, mikor érkezett Európába ez a randalírozó csőcselék. Ha évekkel ezelőtt jöttek, annál inkább bizonyítják, hogy egyáltalán nem működik az integráció.

2016. január 07. 08:21
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

A történtek három teljes napig nem törték át a német sajtó hírszerkesztőinek ingerküszöbét. Érdekes: amikor Bicskén egy menekült a sínek közé lökött egy gyermekes nőt, akit a rendőrök megpróbáltak felsegíteni, percek alatt bejárta a világsajtót a »magyar rendőri brutalitás« képe. A német kollégák most nem győznek bocsánatot kérni, de még mindig megy az egyrészt-másrészt mindent összemosni próbáló szerecsenmosdatás. Először azt mondták, nem frissen érkezett menekültek voltak az elkövetők, inkább pár éve itt lébecoló (mit ad isten, munka nélküli) bevándorlók lehettek az elkövetők, de most már azt is tudjuk, legalább heten közülük tavaly érkeztek a kontinensre.

Egyébként egyáltalán nem fontos, mikor érkezett Európába ez a randalírozó csőcselék. Ha évekkel ezelőtt jöttek, annál inkább bizonyítják, hogy egyáltalán nem működik az integráció, a másság nem mindig szép, hanem komoly közbiztonsági és egyéb kockázatot rejt magában. Ha frissen jöttek, elég annyit mondani, nem pont így szokták kifejezni a befogadásért érzett hálát.

Régóta mondom: egész egyszerűen nem vagyunk kompatibilisek egymással, és ez főleg akkor derül ki, amikor ezeknek az embereknek a tömege elér egy kritikus szintet. Amikor már ők érzik magukat többségben, akkor a saját szabályaik szerint akarnak élni. Az ő világukban az egyedül utcára merészkedő nő közpréda: emlékezzünk csak, mi történt a kairói Tahrír téren a nyugati sajtó által euforikus állapotban taglalt tüntetések idején? Magyar újságírónő is beszámolt arról, hogy halálfélelme volt, amikor tömegével kezdték tapogatni a férfiak. Micsoda paradoxon: miközben a jogaikért mentek tüntetni a térre, a férfiak egy része megerőszakolta a velük együtt tüntető nőtársait. És nem csak őket: az amerikai CBS munkatársát és egy holland újságíró kollégát is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. január 07. 14:53
Az írással a legmesszebbmenőkig egyetértve egy provokatív hasonlattal tudnám kiegészíteni: ha a köbméternyi vizet szaporítom egy liternyi ciánnal, akkor a folyadék mennyisége valóban megnő, de az egész használhatatlanná válik. Sajnos, a mennyiség-minőség összefüggésének lehet egy ilyen aspektusa is!
pipitér55
2016. január 07. 13:57
Szörnyű szégyen a német hatóságra, médiájukra, hogy még mindig a történtek után is, mentegetni próbálják őket. Mintha lényeg lenne mikori migránsok... Ha régebbiek még nagyobb gáz, hogy ennyi ideje nem képek civilizáltan/kulturáltan élni.. Ha mostaniak ugyanaz, plusz még jól meg is köszönik a babusgatást. Az is elképesztő, hogy a német emberek milyen birka módra tűrik ezt! Ez csak egy kis ujjgyakorlat volt a migráncsoktól, "vajon hogy tűrik a németek az atrocitásokat?" -- ezután jön majd a "feketeleves"- beadják, megmutatják majd nekik! Csak sajnos félő, hogy spriccelődik majd a levesből Európában többfelé is... :(
Mich
2016. január 07. 10:42
"ez főleg akkor derül ki, amikor ezeknek az embereknek a tömege elér egy kritikus szintet. Amikor már ők érzik magukat többségben, akkor a saját szabályaik szerint akarnak élni." Így van! És ez már az iszlám létrejötte óta így volt...! Van egy alapvető doktrinájuk: amíg kisebbségben vannak (pl. ma a nyugati országokban), addig "együtt kell élni" a többségi társadalommal, de muszlim közösségekbe tömörülve és saját törvényeik (Sharia) szerint - de mihelyst többségbe kerülnek, akkor az egész államnak muszlimnak kell lennie, és a különböző csoportok közül természetesen a muszlimok állnak legfelül... és ezt persze "civil alapon" is gyakorolják...
Mich
2016. január 07. 10:28
Utólag (és egy-egy ilyen szembeötlő esemény, mint a kölni, után) könnyű újjal mutogatni - de a folyamat elején-közepén csak a Fidesz-kormány mondta ki, hogy miről van szó és kérte ki az emberek véleményét (és intézkedett a kerítéssel)... Ezért akkor csak mocskot kapott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!