Tiltakozni érdemes

2016. január 28. 08:08

Ellenzéki képviselőként gyakran találkozom azzal a véleménnyel, miszerint nem érdemes tiltakozni a kormány ellen, mert úgysem változik semmi. Ennek épp az ellenkezője az igaz: eddig csak akkor hátrált meg a hatalom, ha jelentős tiltakozásba ütközött.

2016. január 28. 08:08
Kész Zoltán
Egy blog és Kész

Láttuk, ahogy a KLIK melletti kormányzati érvek egyre inkább erejüket vesztették, és ma már nem is merik kijelenteni, hogy a centralizáció működik. Ehelyett sunnyogás van, meg fenyegetőzés, amiről első kézből származó információim vannak, hiszen mióta saját képviselői keretemből támogatom irodaszerekkel a választókerületem iskoláit, látom, hogy az intézményvezetők csak titokban merik átvenni az adományokat.

Szégyen, hogy idáig jutottunk. De ez az országot szétrabló, az egészségügyet és az oktatást lerohasztó kormány szégyene, nem a miénk. Nekünk, tiltakozóknak ki kell tartanunk, folyamatos, egyre erősödő nyomást kell kifejtenünk, és akkor meg fognak hátrálni, hiszen a Fidesz gyáva emberek gyülekezete.

Nekünk nincs mit veszítenünk, csak nekik van vesztenivalójuk. És bár övék a hatalom, az igazi erő mögöttünk áll, mert világosan látszik, hogy többségnek elege van abból, amit az oktatásügyben művel a kormány. Csak az a kérdés, hogy hiszünk-e abban, hogy érdemes tiltakozni. Nem a kormány az ellenfél, a nevetséges oktatáspolitikusaik és a pofátlan helyi klientúrájuk valójában jelentéktelen. Az igaz ellenfél a közöny, a sokak által vallott apátia, amelyből az a nézet következik, hogy nem érdemes tiltakozni.

Pedig érdemes. Ha a másik emberért, vagy a pedagógusokért nem hajlandó valaki kiállni, ám legyen. De azt mindenkinek értenie kell, hogy itt nem is csak róluk van szó, hanem a saját gyerekeinkről és az ő jövőjükről. Az ő szemükbe nézve gondolja végig mindenki, hogy tűri-e tovább azt, amit a kormány az oktatással művel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. január 28. 16:00
"" Csak az a kérdés, hogy hiszünk-e abban "" Kész tudni kell!
Aerion
2016. január 28. 15:22
Veszprém szégyene gyávázik. Gyalázat egyáltalán ennek az alaknak még a létezése is.
Mich
2016. január 28. 10:47
Kész Seggfej - az ellenzék nyolcadik (egyszemélyes) hadosztálya...
cutcopy
2016. január 28. 10:13
"ma már nem is merik kijelenteni, hogy a centralizáció működik" Mert a két és fél ezerből abban a három iskolában ahol visszaesésről beszélnek /pl. lecserélték a tanári Rolls Royce-t szintű/ nagy a rikácsolás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!