Keresztyénüldözések kora

2016. január 29. 13:02

Furcsa anakronizmus, hogy míg a világ úgynevezett keresztyén fele birtokolja a gazdasági és fegyveres hatalom nagy részét, addig a mártíromságot szenvedő máshol élő keresztyének szenvedéséről, hiányosságairól alig vesz tudomást.

2016. január 29. 13:02
Jakab Bálint
Reposzt.hu

„Van itt egy lényeges teológiai probléma. Van-e joga az ellenállásra a keresztyén embernek vagy csak az áldozati szerep számára a Krisztus-áldozat analógiájára? Ad absurdum, míg az utolsó keresztyént is kiirtják. Vagy erre a történésre, mint a végidők beteljesedésére kell nézni, ahol Isten állítja helyre az igazságot országa eljövetelével?

Az utóbbi évek statisztikáiban egyértelmű, hogy a világon hitbeli meggyőződésük miatt a keresztyéneket éri a legtöbb üldözés. Közülük szenvednek a legtöbben mártíromságot. Nem azért mert meg akarnak halni, hanem mert olyan helyzetbe kerülnek, ahol a választás lehetősége kevés. A mártíromság ma sem elhatározás kérdése, hanem inkább a pillanatnyi helyzet döntése, aminek hitbeli érettsége természetesen ott van a korábbi esztendőkben. A vállalás a döntő.

Furcsa anakronizmus, hogy míg a világ úgynevezett keresztyén fele birtokolja a gazdasági és fegyveres hatalom nagy részét, addig a mártíromságot szenvedő máshol élő keresztyének szenvedéséről, hiányosságairól alig vesz tudomást. Ezen társadalmak politikai elitjei felháborodnak az emberi jogok hiányán, de alig reagálnak a világ más részein élő keresztyének szenvedéseire. A szeretet egyetemes, de a hitben testvérekért nem lehetne többet tenni? Legalább beszélni arról a szenvedésről, és egyre hangosabban, hogy ma a vallásüldözésben legtöbben Krisztusért halnak meg?” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. március 27. 17:20
a világnak nincs keresztyén fele. ezt a keresztyénezést csak az találta ki, aki magyar nyelvterületen nem tudott magyarul.
Fahrenheit 451
2016. március 27. 17:20
"A kereszténység számos ágazata közül a katolikusok vannak a legtöbben, 1,1 milliárdnyian. A protestánsok száma a nagyszámú felekezetekben összesen kb. 800 milliónyi" Jakab Bálint közölhetné, hogy szerinte ezek közül hányat tartják magukat "keresztyénnek" - különösen a tengerentúlon..
Sulammit
2016. február 16. 09:22
Talán jobb a merkeli szemfényvesztés? Talán megsajnálta az arab népet? Egy fenét. Miért pont Németország, miért éppen Németországba? Azért, mert a demográfia. Azért, mert a gazdaság felpörgetése. Csak ennyi és semmi más. És, ha csak ennyi, akkor ne erőltesse rá más országokra, vigye be és kezdjen velük azt amit eltervezett. De a többi csak porhintés. Lószalámit. Most ettem. Nagyon finom volt.
kurbitalis
2016. február 10. 12:49
" a világ úgynevezett keresztyén fele birtokolja a gazdasági és fegyveres hatalom nagy részét," HOGY LEHET EKKORA BAROMSÁGOT ÍRNI?! A zsidó egyelőre még nem keresztény fele a világnak. A világ bankjainak összessége alig száz ember tulajdonában áll. Miről beszélünk?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!