Észrevételeim a Stumpf András által írt cikkre

2015. december 18. 14:02

Ugyan hálás vagyok Stumpf Andrásnak, hogy félretette azt a nevetséges elképzelést, miszerint külföldi ügynök vagyok, sajnálatos módon a cikke számos hibát tartalmaz.

2015. december 18. 14:02
Richard Field

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Ezúton szeretnék reagálni a december 8-án megjelent, „Tényleg a CIA? – Richard Field valódi háttere” című cikkükre. Tisztelettel arra kérem önöket, hogy levelemet teljes terjedelmében tegyék közzé, nehogy valakinek az a benyomása támadjon, hogy a lejárató cikk megjelenését legnagyobb hirdetőjük, a magyar kormány nyomására közölték egyik kritikusukkal szemben.   

Ugyan hálás vagyok Stumpf Andrásnak, hogy félretette azt a nevetséges elképzelést, miszerint külföldi ügynök vagyok, sajnálatos módon a cikke számos hibát tartalmaz. 

Az abcug.hu online lap társadalmi kérdésekkel foglalkozik, olyan szerkesztők és tudósítók alapították, akik az Origótól léptek ki múlt nyáron, tiltakozva Sáling Gergő főszerkesztő menesztése ellen, és a lap nem tekinthető nagyobb mértékben, „ország- és kormánykritizáló oldalnak” vagy „blognak”, mint amennyire a mandiner.hu tekinthető kormánybarát propaganda médiának.  

Az abcug.hu látogatóinak száma naponta 1.000 és 1.500 fő között van, nem pedig 100 és 1.500 fő között, ahogy az a cikkben áll. Továbbá, mivel az abcug.hu cikkeit rendszeresen veszik át más hírportálok, mint például a hvg.hu, az olvasók száma jóval meghaladja a honlap látogatóinak számát. (Egyébként, az sem igaz, hogy a teljes közösségi média marketing költségvetésünket az abcug.hu-ra költenénk, valójában annak csak viszonylag kis részét emészti fel az).

A magyar politikai érintettségem tekintetében ugyan az igaz, hogy még 2010-ben megpróbáltam (sikertelenül) elérni Seres Máriánál, hogy az olyan valós problémákkal foglalkozzon, mint az oktatás és a szegénység, az nem igaz, hogy bármilyen módon megpróbáltam volna az LMP-t befolyásolni. Nem hinném, hogy akár Schiffer András, akár Datki Szabolcs mondott volna bármit, ami ennek az ellenkezőjét sugallja.

Datki Szabolcs azt írta nekem, hogy a neki tulajdonított idézetek nem pontosak. Tisztelettel kérem, hogy vizsgálja meg a szerző által készített jegyzeteket és beszéljen Datki Szabolccsal annak érdekében, hogy meg tudja állapítani, a neki tulajdonított mondatok milyen mértékben kerültek a szövegkörnyezetből kiragadva vagy megváltoztatásra. 

Egyáltalán nem világos számomra, hogy a szerző miből következtetett arra, hogy kapcsolatom az LMP-vel „nem volt rózsás”. Mivel a szerző ezt a véleményt nem támasztotta alá bármilyen névvel, kérem, hogy ennek a megállapításnak a valóságtartalmát vizsgálja meg. 

Az általam alapított magyar ingatlanfejlesztő cégekkel kapcsolatban a szerzőnek abban igaza volt, hogy azok az utóbbi években többször veszteséggel zártak, de úgy vélem, ez számos magyar vállalatról elmondható (beleértve a Mandinert is). 

Az „évek óta csúszó” Park City projekt megvalósítása elé Demszky városvezetése állított akadályt azzal, hogy indokolatlan garanciákhoz ragaszkodott „egyetértési joguk” gyakorlásáért cserébe, mely nélkül a kerület nem tudott szabályozási tervet elfogadni. Egyelőre nem látható, hogy a jelenlegi városvezetés és a kerületi vezetés hagyni fogja-e, hogy ez a jelentős projekt előre haladjon.

Tisztelettel,
Richard Field

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berki barbara
2019. április 04. 16:35
Sziasztok hogyan tudom elérni richàrd field urat ?valaki segítsen nekem megköszöném esetleg gmail vagy bármi
Peter8811
2015. december 20. 08:44
"Hogy áll a Szemétégető Műtől 500 méterre épülő 10.000 fős Lakópark, Nemügynök elvtárs? Amit a másik nem ÁVH-s ügynök Demszky Pest északi részére építtetett amikor a széljárás meg Észak-Dél-i és ráhordja egész Pestre az égésterméket." Tudom azért építették oda, hogy közel legyen a meleg, meg a büdös, ezért vitte be Gyurcsány is a Fodor Gábor elvtársnőt a parlamentbe.
Peter8811
2015. december 20. 08:39
Hogy áll a Szemétégető Műtől 500 méterre épülő 10.000 fős Lakópark, Nemügynök elvtárs? Amit a másik nem ÁVH-s ügynök Demszky Pest északi részére építtetett amikor a széljárás meg Észak-Dél-i és ráhordja egész Pestre az égésterméket.
írmag
2015. december 20. 01:43
A tényt "miszerint külföldi ügynök vagy ..." önmagad bizonyítod. Nálunk úgy mondják, a stílus maga az ember. Bizonyítod ezt a tételt is. Hányszor költöztettél cigányokat? Csak egyszer? Milyen céllal? Miért nem folytattad? Ki fizeti a céges veszteségeid? És miből és vajon miért? Ha szép nem vagy hülye ne legyél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!