Prioritások az emberi erőforrások országában

2015. december 09. 08:58

A kérdés csupán az, hogy miért működnek azok a dolgok, amelyek lényege a hatalom megtartása és kiélvezése, és miért nem működik semmi, aminek a lényege az emberek jóléte lenne.

2015. december 09. 08:58
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Az emberi erőforrás nagyon fontos Magyarországon. Annyira fontos, hogy az EMMI dolgozói hónapok óta nem kapnak fizetést. A kormány, amely állítólag az emberek akarata szerint kormányoz (az emberek döntöttek, ugye?), karácsony előtt csúszik a fizetésekkel, de semmilyen felelőst, sem indokot nem talál erre a csúszásra. Ugyanez a kormány a katasztrofális fizetésekkel rendelkező ápolók béremeléséről hat hónapja tárgyal, teljes csöndben, feltehetően későbbi lényegi eredmény nélkül. Ugyanez az állam támogatja a családokat, de azon állam által fizetett munkahelyeken, amelyekben nők vannak többségben, olyan éhbért fizet, amiből megélni nem lehet, nem hogy gyereket nevelni. Ugyanez a kormány oda tudott figyelni a kerítésépítésre, a csak és kizárólag a menekültek kint tartására alkalmas jogi határzárra, de arra nem tudott, hogy megfelelő ellátmányt biztosítson a határon szolgáló rendőröknek. (...)

És ugyanez a kormány az, amely szán időt arra, hogy kihúzza a közbeszerzési törvényből, azt a passzust, amely tiltja a kormánytagok családtagjainak közbeszerzéseken való indulását. Ez a kormány az, amely jól le tudja koordinálni a közbeszerzéseket, de nem tud olyan gazdaságot létrehozni, amely ne csak az EU-s pénzekből élne. És olyan gazdaságot tudod létrehozni, amelyben egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség, miközben több százezren hagyják el az országot a rossz bérek miatt.

A prioritások megvannak tehát, talán még a szinergiák is »összeérnek« valahol Ibizán, az előkelő mulatóban, ahol megérdemelten szívja magába a látszólagos győzelem ízét Habony Árpád.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. december 09. 11:05
A központosítás pedig kiválóan működik: http://index.hu/gazdasag/2015/12/09/osszeomlott_a_dohanyellato_rendszere/
Tintamin
2015. december 09. 11:05
Az úgy volt, hogy vannak a haverok, akik egyre többen vannak, és az a haver, aki a mi seggünket nyalja, és ha nagyon nyalja, nagyon sok milliárdot kap irányított közbeszerzéseken. Az állam feladatai másodlagosak. Orbán majdnem államférfi lett, de aztán inkább teletömte az adónkkal a haverjai zsebét. Ennyi.
KannibálTatárÚr
2015. december 09. 09:52
"A kormány, amely állítólag az emberek akarata szerint kormányoz (az emberek döntöttek, ugye?), karácsony előtt csúszik a fizetésekkel, de semmilyen felelőst, sem indokot nem talál erre a csúszásra." Pedig van felelő is, meg indok is. Tudod, ennek az országnak fejlett ipara volt. Kiállta az öasszehasonlítást a hatszor nagyobb Olaszországgal. Csakhát jött egy tisztességtelen banda. Azt mondta, hogy nem jó, ha van a népnek hol dolgozni. Privatizálni kell a vállalatokat, a magántulajdonosok majd tönkreteszik a negyven év alatt kiépített ipart. És lőn! Ezt az ipart azok tették tönkre, akiknek szekerét tolod. Ha lenne benned tisztesség, nem mernél tükörbe nézni.
Photonkhoton
2015. december 09. 09:22
A sok hülyefideszes fejére már évek óta rá van rohadva a narancsszínű lencséjű szemüveg, ami ráadásul torzít is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!