Tiltakozás a somorjai Deichmann magyarul beszélő munkatársának elbocsátása ellen

2015. november 26. 08:26

Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy egy cég akármilyen kerületi vagy akár országos igazgatója megmondja, hogy a mi városunkban valaki milyen nyelven beszélhet.

2015. november 26. 08:26
Méry János
Via Nova - Új út

„A Via Nova Somorjai Alapszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy Somorja területén olyan eset történjen meg, mely a napokban a somorjai Deichmannban történt. Ilyen dolognak még egy teljes mértékben szlovák lakosú városokban sem szabadna megtörténnie,nemhogy egy 57 %-ban magyarok lakta településen.

Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy egy cég akármilyen kerületi vagy akár országos igazgatója megmondja, hogy a mi városunkban valaki milyen nyelven beszélhet. Most ráadásul egy olyan személyről van szó, aki az említett üzletlánc pozsonyi üzletében is dolgozott, ráadásul németül is kiválóan tud.

Ilyet nehéz kivédeni, de ha a város már eleve csak azzal a feltétellel adta volna el a területet, hogy a rajta építendő épületek, üzletek, stb., minden fórumon kötelesek a magyart is használni, akkor a Deichmann csak úgy nyithatott volna üzletet, ha minden két nyelven van kiírva. S akkor az illető menedzsernek elég nehéz lett volna megkövetelnie az alkalmazottaitól, hogy ne beszéljenek magyarul.

Mindenesetre a dolgot nem hagyjuk annyiban, felvesszük a kapcsolatot az anyacéggel és ha lesz valami új fejlemény, azonnal jelentkezünk.

Maradok tisztelettel:
Méry János”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2015. november 26. 18:34
Léván -kb.30 km a határ- utcán áruló kaparós sorsjegyet nem adott az árus, mondván magyarokat nem szolgál ki. Én meg lehülyéztem.
választópolgár
2015. november 26. 16:27
Csatlakozzatok a bojkotthoz: https://www.facebook.com/Bojkott-Deichmann-1650267328567376/
telekaszter
2015. november 26. 16:17
(D)eichmann
nisz
2015. november 26. 14:18
Kérdem én, hol van az a magyar párt, vagy civil szervezet, aki az ÖSSZES magyarországi Deichmann előtt tüntetést szervez, petíciót ad át? Nekünk itt az anyaországban ugyanis ezt kéne tennünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!