Felkiáltójel! De miért nem három?

2015. november 30. 16:17

„E jelben győzni fogsz!” Tóbiás József elnök az MSZP-kongresszusán, mikor a digitális kivetítőn megjelent neki a felkiáltójel, a hétvégén egyelőre aligha hallhatta ugyanezt.

2015. november 30. 16:17
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Nagy Konstantin midőn a Milvius hídi csata előtt az égen keresztet látott, hangot is hallott hozzá: »E jelben győzni fogsz!« Tóbiás József elnök az MSZP-kongresszusán, mikor a digitális kivetítőn megjelent neki a felkiáltójel, a hétvégén egyelőre aligha hallhatta ugyanezt. (Persze változnak az idők, a szimbólumok sem a régiek, az égi hangokról nem is beszélve...)

Tengerésztiszteknek állítólag mindmáig tanítják, ha süllyed a hajó, és semmi ötletük sincs, legjobb figyelemelterelési módszer, ha a matrózokkal gyorsan átfestetik az árbocokat.

Oké, segítse ki a szegfűt mostantól a felkiáltójel. De miért csak egy? Miért nem – legalább  három?

Az első természetesen legyen a kormány orra alá dörgölve, ahogyan az szokás, hiszen mi más is lehetne az ellenzék legfontosabb feladata?

De rögvest kellene még egy második, belső használatra. Olyanok számára, akik még mindig nem akarják önáltatás nélkül, sőt önkritikusan szemügyre venni a kétszer kétharmadot. Mert Orbán Viktor profi politikus ugyan, de az MSZP folytatólagosan és büszkén gyakorolt kapitális hibái nélkül ilyen tartósan mégse tudta volna víz alá nyomni a szocialistákat.

(…)

A harmadik felkiáltójel meg azért kellene, önkritikájuk közben ne csupán saját becses köldöküket nézzék, legalább fél szemükkel a valóságra is sandítsanak oda. Hogyan lett negyed század alatt majd az ország fele szegény, vagy legalábbis attól fenyegetett, és mennyi ebben a szocialisták felelőssége? Merthogy van nekik ilyen, azt nem nagyon tagadhatják, már ha az önkritikát komolyan veszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2015. december 01. 13:55
Egy szoci nem nagyon ismeri az önkritikát. Vajon mit jelent nekik a felkiáltójel? Tóbiás minden bizonnyal felesége jóstehetségében bízik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!