Magyar jelmezesek alázták le fél Európát

2015. október 26. 10:16

Hazánkban egyelőre elég kicsi népszerűségnek örvend a szcéna, mégis sikerült kétszeres díjazásban részesülnie a magyar cosplayereknek. De mi is az a cosplay?

2015. október 26. 10:16
Tihanyi Marcsi
Roboraptor

A Loveiny művésznévre hallgató hölgy a Hófehér és a vadász című filmből keltette életre az eredetiben Charlize Theron által megformált gonosz királynőt. Loveiny tavaly óta dolgozott jelmezén, és bár már 2014 nyarára elkészült vele, nem restellte javítgatni, szépítgetni ruháját. De nem csak varrt: fémmel, műanyaggal dolgozott, parókát alakított át, és a film, valamint a karakter szellemiségét átadó előadással készült. Idén tavasszal pedig megkapta a lehetőséget, hogy hazánkat képviselje a nemzetközi megmérettetésen. Ezután ismét elővette a ruháját, pontosított a részleteken és tovább készült a színpadi előadásra, amit tegnap este hibátlanul valósíthatott meg a színpadon. Ami nagyon sokat számított.

Mer ez a verseny nem csak a „craftról”, vagyis arról szól, hogy minél több és különlegesebb technikát használj. Nem csak az a lényege, hogy minél pontosabban másold le a referenciaként szolgáló ruhát. Hanem arról is, hogy egy szinte profi színpadi produkciót nyújts, ami nem csak szórakoztató, hanem látványos is. És ez az a hely, a színpad az, ahol igazán át lehet élni és adni a karaktert. Loveinynek pedig ez sikerült. Megvalósította azt, amitől az igazán jó cosplayer az igazán jó cosplayer: varrónő, ötvös, sminkes, fodrász és színész volt egyben. Amatőr, mert ez mégiscsak egy amatőr verseny, a „profi cosplayer” kicsit paradox kifejezés is lenne – mégis profi. A több mint egyéves munka gyümölcse beérett – és ennek a gyümölcsnek szerencsére nem volt olyan mellékhatása, mint a Ravenna királynő által kínált almának. Amit azért remélem, nem kóstoltatott meg azzal az egyetlen cosplayerrel, aki nála most szebbnek találtatott: az elsőt helyet és a bajnoki címet elnyerő, MrGnobbal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!