Kis állambiztonsági dáridó

2015. október 07. 19:30

Megint az van, mint ami mindig volt: nem független civilek kutatnak és elemeznek, hanem az a hatalom, amelynek amúgy sem érdeke a nyilvánosság. Csak a dáridó. És ami mögötte van.

2015. október 07. 19:30
Seres László
Seres László
hvg.hu

Fontos információval gazdagodtunk: Lagzi Lajcsi is három per hármas ügynök volt. Már az gazdagodott, aki valami rejtélyes oknál fogva nem olvasta 14 évvel ezelőtt a »Dáridó, és ami mögötte van« c. jelentős szakkönyvet, amely megemlítette ezt a mozzanatot G. Lajos előadóművész rendszerváltás előtti életéből.

A fontos információ természetesen nem az, hogy a Blikk most, hogy G. Lajos amúgy is pácban van, mert igyekezett komolyan venni a rezsicsökkentést, felfedezte ezt a 14 évvel ezelőtti kötetet. Közelednénk viszont az ügy lényegéhez, ha megkérdeznénk, vajon a szakkönyv szerzője, B. Molnár László újságíró anno honnan szerezhette ezt az infót, már ha nem maga Lajcsi nyomta a kezébe a Történeti Hivatalból megküldött papírokat. (...)

A teljes iratnyilvánosságnak működő demokráciában nincs, nem lehet alternatívája, a szabad polgárok információs önrendelkezése felül kéne hogy írja a szolgálatok vélt/valós érdekeit, ahogy az történt a teljes régiónkban. Aki azonban mindezt Magyarországon hirdeti, annak nemcsak az eltelt 25 értelmetlen év realitását kell elfogadnia, és persze a korábbi iratmegsemmisítéseket, a dossziék hiányosságait, hanem a legrosszabbat is, ami az üggyel történhetett: a kutatás, információátadás állami monopólium lett.

Márpedig az állami monopolszereplő most azt közölte, hogy lényegében ne számítsunk semmire. Mivel szerintük a mágnesszalagok nem tartalmazzák a teljes ügynöklistát, ezért nem adnak teljes képet, de hogy a kör bezáruljon, »Az állambiztonsági múlt feltárását egy mégoly teljes ügynöklista sem oldaná meg«. Megint az van, mint ami mindig volt: nem független civilek kutatnak és elemeznek, hanem az a hatalom, amelynek amúgy sem érdeke a nyilvánosság. Csak a dáridó. És ami mögötte van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. október 07. 23:20
Mint megtudtam, olyan jól élek, hogy a gyurcsányi villanyszámlái mellett most már a szürke galambos lagzi lajos villany-, gáz- és vízszámláinak egy részét is fizetem. Még egy kevés az ilyen jólétből és éhen pusztulunk többen. Milyen gondolkodású egyedek ezek? Szégyen? Elbujdosási láz? Arcpír? Emberi megsemmisülés? Nem, csak a kádári összekacsintás újratöltve, mai celeb módra. Inkább III/III. A tisztes, tiszta emberi lét, az semmi? Vajon, hányan lehetnek még? Nem kellene már újra rendszert váltani? Ez foscsi.
GV0917
2015. október 07. 22:58
Magyarországon, ha éppen nincs valaki hivatalos státusban arra szokták volt mondani, hogy :civil. Neki legyen mondva. A másik a :független. 99,99 százalékuk posztkommunista,anarcho-liberális, Soros zsoldos, DK-as(dögkút-as) Most akkor képzeljünk el egy független civilt.Kitől független?Egyet jegyezz meg Sereském! Az első antikommunista-hogy leplezzék a neo- maoista baloldali elhajlásukat-a liberális SZDSZ volt. Egyetlen egy ember vonta le a konzekvenciát (jelzem az MDF-ből, az FKGP-ból és a KNDP-ből, no és természet- szerűen a tartó és SZT tisztjeiket képviselő MSZP-sek csoportjából nemhogy egy, hanem senki! Egy Na és?-el volt intézve.)Szóval az SZDSZ-ből egyetlen ember élt a "faxni nélküli visszavonulás lehetőségével." Ez az ember becsületesen viselkedett. Ma sem tudnak róla, nem közszereplő. Ja, a pártok felsorolásánál kihagytam az akkori Fidesz-t Szóval mondd meg a gazdiknak Seres, hogy saját portájuk előtt seperjenek!
Berecskereki
2015. október 07. 20:25
Dr. Ilkei Csaba: A hálózat jelenti Elektronikus formában Továbbá: Fejezetek a magyar állambiztonság szervezeti és intézménytörténeti rendszeréből (1956-1990), különös tekintettel a politikai rendőrségre Legújabb letölthető publicisztika Ingyenesen olvasható http://leleplezo.eu/?modul=oldal&tartalom=1183720
Bokros Birka
2015. október 07. 20:06
Független civil Soros katonák a Debil Kloáka hívei. Seres Lacika borzalmasan átlátszó ez a független civil Soros szervezet, aki Gyurcsótány hatalmára játszik. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!