Iszlamisták a Keletiben és Röszkén

2015. szeptember 12. 13:02

Azt látom, hogy Magyarországon szervezetten is kezd megjelenni (egyelőre karitatív szervezeteken keresztül) a radikális iszlám, ami belátható időn belül ugyanolyan problémát fog jelenteni, mint most Nyugat-Európában.

2015. szeptember 12. 13:02
Youssef Fakhouri

„Több jótékonysági szervezetnek tolmácsolok arabra, több tranzitzónában vagyok jelen és ismerősöktől is kapok sok infót. Azt látom hogy Magyarországon szervezetten is kezd megjelenni (egyelőre karitatív szervezeteken keresztül) a radikális iszlám ami belátható időn belül ugyanolyan problémát fog jelenteni mint most Nyugat Európában.

Youssef Fakhouri

*

Fotó: Youssef Fakhouri

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marianer
2015. szeptember 14. 06:53
Magyarországra gyakran érkeztek bevándorlók. A tizenegyedi században először a besenyőket kellett letelepíteni, őket szétszórták a magyar lakosság között, szerte az országban. A kunok letelepítése óriási feszültségeket keltett nomadizáló életmódjuk miatt, ezért ki is űzték őket az országból, majd mikor visszatértek, az alföldi lakatlan területeken telepítették le őket. A török időket követően a német és szlovák betelepülők adókedvezményeket kaptak, civilizációs/vallási különbség nem lévén, sikeresen betagozódtak. A monarchia idején érkező német, cseh, szlovák, stb. bevándorlóknak magyar nevet kellett választaniuk, gyermekeik magyar iskolába jártak, így szinte egy generáción belül megtörtént az asszimiláció. Ezek a történelmi tapasztalatok. Ezek a bevándorlók mind keresztények voltak. A török idők után itt ragadt török szórványnak (pld. Egerben, Szegeden) a tolerancia feltétele az azonnali megkeresztelkedés, névváltoztatás volt, vallásukat nem gyakorolhatták. Így egy generáción belül szintén megtörtént az asszimiláció.
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 13. 11:08
Bulvárízű, demagóg riogatás.
catalina9
2015. szeptember 13. 09:33
kérdés [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 12. 18:09 Szerintem, svájci mintát vázolt föl befogadásra, integrálósdásra." Hát az a minta elég riasztó, tartósan 20% körül van a menekülteknek nevezettek aránya..
kuc-kuc
2015. szeptember 13. 09:06
Ez a Youssef Fakhouri biztos hogy nem terrorista????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!