Szabad gondolatok a homoszexualitásról

2015. augusztus 11. 16:20

Valahányszor megtudtam valakiről homoszexualitását, soha nem változott meg róla, se véleményem, se megbecsülésem, se szeretetem.

2015. augusztus 11. 16:20
Rezsőházy Rudolf
Mos Maiorum

„Csodálatos módon, manapság a homoszexuálisok házasodni kívánnak, családot óhajtanak alapítani és gyermeket akarnak nevelni. Ám szerelmük gyümölcstelen. Közösen nem tudnak nemzeni. Be kell vonni egy harmadik személyt. Ez nincs a természet rendjén. Vagy adoptálni kell. Itt azonban a döntő érv a befogadott gyerek érdeke. Nem a gyermek van a szülőkért, hanem a szülők a gyermekért. Függetlenül minden más meggondolástól, mi jobb a gyermeknek: egy apával és egy anyával fölnőni vagy azonos nemű szülőkkel? Persze lehet azt mondani, hogy egy szerető egynemű pár jobb, mint egy veszekedő, válófélben lévő férfi és nő, de az egynemű párok is veszekedhetnek és elválhatnak.

Az itt tárgyalt problematikában közbejött egy radikálisan új jelenség. A homoszexualitás megszűnt elrejtendő magatartás lenni. Az 1960-70-es években a közporondra került, egyre többen léptek ki a világosságra (
»coming out«), az érintettek szerveződni kezdtek és egyre sikeresebben folytatnak lobbi-tevékenységeket. Egyik módszerük a homofóbiával való vádaskodás. Jó lenne, ha a buzgó menetelők diszkrétebbek lennének és visszatérnének a magánéletbe. Legtöbbünket nem érdekli, hogy ki kivel bújik ágyba.

Ami engem illet, Isten látja lelkemet, hogy valahányszor megtudtam valakiről homoszexualitását, soha nem változott meg róla, se véleményem, se megbecsülésem, se szeretetem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paragun
2015. augusztus 11. 21:06
"ezért fogad örökbe egyre több meleg pár..." A kurva anyjukat. Mi az, hogy " MELEG" pár ? Két BUZI gyerekre vágyik. Gyúrjatok agyagból, ne egy szerencsétlen embergyereket mintázzatok magatoknak.
Berecskereki
2015. augusztus 11. 20:18
Nem vetem meg azokat az embereket, akik melegek. Azokat viszont igen, akik a szexualitásukból propagandát csinálnak. Ugyanakkor sajnálom a melegeket, mert a legcsodálatosabb érzésből maradnak ki. Nem a szexuális kielégülés, nem a szerelem, nem a házasság a csodálatos, hanem a gyermekvárás, gyermekszülés. Az amikor először ránéz és meglátja magát benne, a jövőt, amely részben az övé is. Így kapcsolódik össze a múlt, a jelennel és a jelen a jövővel. Aki ezt nem érti, nem érzi azt csak sajnálni lehet.
puszika
2015. augusztus 11. 17:51
Én csak azt látom,hogy amikor már sokat kaptak itt a mandin a liberók meg a balkezesek,akkor mindig valahogy előkerül egy ilyen szösszenet, Kedves mandi ,végre megmondanátok ,hogy miért??
írmag
2015. augusztus 11. 17:50
Pál apostol véleménye a rómaiakhoz írt levelében: Ezért szolgáltatta ki őket Isten alávaló szenvedélyeiknek. Asszonyaik ugyanis a természetes szokást természetellenessel cserélték fel. Ugyanúgy a férfiak is, abbahagyva az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, férfi férfival űzött ocsmányságot. De el is vették eltévelyedésük megszolgált bérét. Amint Istent nem méltatták arra, hogy teljesen elismerjék, úgy Isten is romlott eszükre hagyta őket, hadd viselkedjenek alávalóan. Telve is vannak minden gonoszsággal, hitványsággal, (paráznasággal,) kapzsisággal, romlottsággal; telve irigységgel, gyilkos szándékkal, vetélkedéssel, ármánykodással, gonoszlelkűséggel. Árulók, rágalmazók, istengyűlölők, gyalázkodók, kevélyek, kérkedők, fortélyos gazok, szüleiknek engedetlenek, oktalanok, megbízhatatlanok, lelketlenek, (hitszegők,) könyörtelenek. Mi változott azóta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!