Hétfőtől bünteti a Fidesz, ha valaki fel akarja deríteni a korrupciót

2015. július 05. 09:55

Ha a kormánypárt hétfőn elfogadja ezt a törvényt, nem a korrupt politikusokat fogja üldözni a magyar állam, hanem azokat, akik felderítenék a korrupciót. Magyarország hivatalosan is oligarchia lesz.

2015. július 05. 09:55
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A Fidesz pedig nem ez ellen a korrupció ellen küzd, nem a közös pénzünket védi, hanem azokat bünteti, akik ezt megpróbálják felderíteni. Pedig lehetne másképp is. Romániában jelenleg vádemelés zajlik Victor Ponta miniszterelnök ellen, de a korrupciós ügybe keveredett ellenzéki képviselők ellen is eljárásokat indított az ügyészség. És szerte a környező országokban zajlik a korrupcióellenes küzdelem, amibe politikusok buknak bele, és kerülnek börtönbe. Magyarországon a Fidesz által uralt ügyészség nem indított 2010 óta egyetlen ejárást sem kormánypárti politikus ellen.

Most pedig lecsapnak a közérdekű adatigénylésre is. Pedig ha nincs közérdekű adatigénylés, még a mostaninál is kevesebbet tudnánk a kormánypárti korrupcióról, Rogán, Lázár gyanús ügyei nem kerültek volna nyilvánosság elé, és a kormánypárt azt is akarja, hogy ne is kerüljenek. A törvénytervezet szövege szerint ugyanis maga az adatgazda, az önkormányzat és a minisztérium, állapítja meg mennyit kérhet egy adat kiadásáért. Kocsis Máté például pár hónapja mondta el egy interjúban, hogy több tízezer forintba kerül egy adat kiadása. Persze ez nyilvánvalóan hazugság, és a hazugság igazi pikantériáját az adja, hogy egy tisztességes párt kormányra kerülve ezeket az adatokat és számlákat nem közérdekű igénylés nyomására adná ki, hanem magától tenné nyilvánossá honlapján.

De a Fidesz titkot akar, nem akar kiadni adatokat, pénzt kér értük, és ezzel lényegében bünteti az adatkikérést. Ha a kormánypárt hétfőn elfogadja ezt a törvényt, nem a korrupt politikusokat fogja üldözni a magyar állam, hanem azokat, akik felderítenék a korrupciót. Magyarország hivatalosan is oligarchia lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 12. 11:53
Ballib csak azért tolakodott be a parlamentbe ,nem kell dolgozni zsebeiket tömögethetik,igaz korlátozottan 2010 óta ,ezért olyan összeférhetetlen a viselkedésük ezért hangosak ,pofa kell hozzá.
áfonya
2015. július 12. 11:49
Megszokott már ha ballib valami cikket ír az hazugság. Cikkíróját meg nézem legelőször nem e ballib szoci , utána tudom ha felőlük jön az információ az hazugság megtévesztés félre vezetés.
áfonya
2015. július 12. 11:47
Cikk írója azt se tudja hogy nem Orbán büntet hanem a független bíróság ,,,Ha a bíróság nem bünteti a bűn felderítését azt az eunak köszönhetik ,mert az eu törvények írják elő a bíróság függetlenségét ..Akkor miről ugat jávor ,nem tudja törvényeket ,kirúgni ,hazudozik össze vissza.
pollip
2015. július 06. 06:30
Ha a cikkíró nem ért valamit, miért kell a tudomásunkra hoznia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!