Búcsú a bíróságtól

2015. július 16. 16:13

Visszafogottságra intenék mindenkit, aki precedensként kiáltaná világgá a szatmárnémeti bíróság döntését, miszerint az autonómiáról beszélni nem szélsőséges cselekedet.

2015. július 16. 16:13
Csinta Samu
Krónika

„Az autonómiakérdések nyilvános tárgyalásának tükrözése amúgy kényes kérdés. Nem a megszokott, elszakadást, bomlasztást vizionáló tudósítások értelmében, hanem azért, mert a kollégák többsége nemcsak a terminológia tekintetében képzetlen, de sok esetben a történelmi példák és párhuzamok felsorolásába is súlyos hibákat elegyít. S akkor az önrendelkezés által felvillantott – helyenként be is bizonyított – lehetőségek empatikus kezeléséről még nem is beszéltünk.

A bírósági határozat viszont arra mindenképpen jó, hogy fokozott figyelemre intsen. Például abban a tekintetben, hogy ha a »baráti« román sajtó megvilágosítása hiú ábránd is, a csak információhiányból fakadó gyanakvások eloszlatása roppant fontos feladat. És teljesíthető. Főleg, hogy immár bírósági indoklás is lobogtatható, miszerint az autonómia Európa más országaiban működő intézmény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. július 16. 17:03
Ha Románia be akarja kebelezni Moldovát, akkor meg kell barátkozniuk a független Székely állam gondolatával és határkiigazítással a Partiumban.
békalepcse
2015. július 16. 16:34
Talán már a bíró is unja a főttrománok viselkedését és jobban érezné magát egy "fasiszta" magyarországon...
nick89
2015. július 16. 16:24
Románia gyorsvonati sebességgel előzi Magyarországot. A román bíróság már képes jogszerű ítéletet alkotni, ezért növekszik a bizalom iránta. Magyarországon Tocsiktól Biszkuig, Pintértől Tasnádiig a gyomrom felfordul a bíróság "teljesítményén". Korrupcióellenes Ügyészséget Magyarországon!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!