Miért irigyled a görögök lustaságát, Hans-Dietrich?

2015. július 10. 17:09

Hogy a görögöknek más a viszonyuk a munkához, mint mondjuk a németeknek, azt csak olyan ember tagadhatja, aki vagy őrült, vagy még soha nem látta Frankfurtot és Athént.

2015. július 10. 17:09
Bede Márton
444

„Hogy a görögöknek más a viszonyuk a munkához, mint mondjuk a németeknek, azt csak olyan ember tagadhatja, aki vagy őrült, vagy még soha nem látta Frankfurtot és Athént, vagy pedig a szemérmes HIV-szakértőkhöz hasonlóan attól fél, hogy tényeket kimondani rasszizmus.


Olyan ember, aki szerint még gondolni sem szabad olyat, hogy a magyarok kevésbé elkötelezettek a demokratikus alapjogok iránt, mint a hollandok, a Közel-Keleten a köztereket kevésbé tartják tisztán, mint Skandináviában, vagy hogy a feketék gyorsabban futnak, mint a fehérek.

Igen, a lusta elég erős szó. Azért erős szó, mert akárcsak a bujaság, a restség is ott van a hét főbűn közt, a hét főbűn pedig az az alap, amire a keresztény-nyugati világ közel két évezreden át épült. De ettől még azt tagadni, hogy a görögök (déliek) mást, máskor és máshogy szeretnek dolgozni, mint a németek (északiak), körülbelül olyan kaliberű tévedés, mint azt bizonygatni, hogy ha egy átlagspanyollal és egy átlagsvéddel megbeszéled, hogy este nyolckor találkoztok vacsorára, akkor mindketten egyszerre fognak odérni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. július 11. 11:23
Azért egy fotót kérnék, amelyen Hans-Jürgen söpri a frankfurti utcákat ! Németország tiszta, de szemeteseket nem Wolfnak, Wolfgangnak hívják, ez biztos !
telekaszter
2015. július 11. 09:24
Azért megnézném azt a németet, aki 40 fokban dolgozik, mint a gépegér..:)
atila68
2015. július 10. 21:01
"attól fél, hogy tényeket kimondani rasszizmus." Ez komolyan a 444 oldalon jelent meg? Márton, helyedben holnap már be se mennék a szerkesztőségbe.
balbako_
2015. július 10. 19:42
Mindenki olyan munkatempót diktál magának amit akar, de csak saját zsebre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!