Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Fogyóban az ellenzéki muníció

2015. június 13. 09:59

Elfogyott az ellenzék érdemi muníciója, és a Fidesz–KDNP ismét át tudta venni a kezdeményezést kommunikációs fronton, ráadásul mostanra a támogatottsága is stabilizálódott.

2015. június 13. 09:59
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„A kormányoldal több hónapon át tartó mélyrepülése után jelen pillanatban úgy tűnik, elfogyott az ellenzék érdemi muníciója, és a Fidesz–KDNP ismét át tudta venni a kezdeményezést kommunikációs fronton, ráadásul mostanra a támogatottsága is stabilizálódott.


Nem kis szó ez azok után, hogy nagyjából tavaly novembertől idén tavaszig nem sok sikert könyvelhettek el a kormánypártok. Volt itt netadó, kitiltási botrány, sikeresen támadó RTL Klub, címlapokat megjáró urizálás és rosszul kezelt brókerbotrányok, hogy csak címszavakban említsük a napirendet uraló, Fidesz számára negatív témákat. Miközben az ellenzéki pártok időközi választásokat tudtak nyerni, és támogatottságát tekintve előrelépett a Jobbik.

Most már azonban más a helyzet. Talán a költségvetés benyújtásánál és az azt övező kommunikáció kapcsán érződött először hosszú idő után úgy igazán, hogy a kormányoldal hallhatóan el tudja mondani, amit akar, kezdeményezőként tud fellépni, ami nagy előnyt nyújtott számára. Sikerült elmondania, hogy az »adócsökkentés költségvetéséről« van szó. Mindeközben új és igazán erős, a kormánypártok számára kínos ügy az utóbbi időszakban nem került elő, ez pedig lehetővé tette azt, hogy az ellenzéknek ne legyen erős eszköze a kormányzati üzenetek rombolására.

Mindeközben már hónapok óta ott van a napirenden a bevándorlás kérdése. A Fidesz véleménye ezzel kapcsolatban az, hogy Magyarországnak cselekednie kell annak érdekében, hogy a menekültek ne érkezzenek, illetve ne maradjanak hazánkban, vagyis határozottabb fellépésre van szükség a soha nem látott menekültáradattal szemben. A Jobbik inkább csak hiteltelennek tartja a kormányoldal fellépését, baloldali politikusok szerint viszont »a bevándorlás gazdasági, társadalmi és kulturális értelemben is gazdagítja az Európai Uniót«, a téma csak gumicsont, illetve a kormánynak inkább más problémákkal kellene foglalkoznia.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. június 14. 11:16
mi van a nagy testvér cenzor figyel,töröljük a fidesznek nem tetsző írásokat??? :)
gudmen
2015. június 14. 00:03
Muníciót itt akkor fogyott el ismét ezredszerre. Amikortól Kocsis Istvánnak nem jutott bortonevbol egy sem..majd ha lesz működőképes igazságszolgáltatás..elindulhatunk egy olyan úton amikor a politikus bűnöző nem a nemzet kifosztasara szerveződik pártokka..hanem szolgálja a társadalom jólétet es gyarapodást hoz..
katus
2015. június 13. 20:43
"Az ex-kommunista Kövér László nem bírta elviselni az igazságot, amikor a bekiabálás parlamenti műfajával tiltakoztam Rétvári Bence államtitkár hazugságával szemben, amikor többször azt állította a kommunista vezetőkről, hogy „ezeknek az embereknek ez a pluszjuttatása, ez a fajta privilégiuma megszűnt, és mostantól nem kapnak ilyen kiemelt nyugdíjat”. Most pedig a KDNP alelnökeként farizeuskodott tovább Rétvári, akinek egyébként apja kommunista iskolaigazgató volt, szóval ő maga is sokat köszönhet az "átkos" rendszernek."(Novák Előd) NOVÁK ELŐD ANTIKOMMUNISTA KÜZDELME A FIDESZ-KDNP MULASZTÁSA http://alfahir.hu/novak_elod_antikommunista_kuzdelme_a_fidesz_kdnp_mulasztasa
katus
2015. június 13. 20:31
http://www.origo.hu/itthon/20150604-tizmillio-katasztrofavedelem-mellekallas-jovedelem-foigazgato-tollar-tibor.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!