Drótkerítés vagy vasfüggöny?

2015. június 24. 17:27

Egyrészt kétségtelen, hogy minden embernek joga van a megélhetéshez. Másrészt minden közösségnek megvan a joga, hogy identitását megőrizze, és vívmányait saját hasznára fordítsa.

2015. június 24. 17:27
Rezsőházy Rudolf
Mos Maiorum

A probléma kezelése rendkívül nehéz föladat, már csak azért is, mert ellentétes értékek sugalmazzák azt. Egyrészt kétségtelen, hogy minden embernek joga van a megélhetéshez. Másrészt minden közösségnek megvan a joga, hogy identitását megőrizze, és vívmányait saját hasznára fordítsa. Igazat adok Valls francia miniszterelnöknek, aki a napokban azt mondta, hogy egyben kell határozottnak és emberségesnek lennünk. Nem könnyű.

Számíthatunk tehát baklövésekre. Van is egy: kormányunk plakátkampánya és a hivatalos közvéleménykutatás. A plakátok nem arabul vagy albán nyelven vannak írva, hanem magyarul. A közhangulat is ismert: egyáltalán nem kedveli a bevándorlókat. Azt lehet tehát gondolni, hogy ezek a kezdeményezések belföldi használatra készültek. Mentségünkre legyen mondva, egyes más országokban hasonlóképp cselekszenek.

A kormánynak azonban igaza van abban, hogy a problémát energikusan kézbe vette. Persze egy drótkerítés fölhúzása nem szimpatikus dolog, emlékeztet egy kicsit a vasfüggönyre. Ám az Ausztriától elválasztó drót és aknazár valamint az építendő  zár között a különbség döntő. Az előbbi azt célozta, hogy a magyarok ne mehessenek el, a mostani pedig azt, hogy hozzánk ne jöjjenek be.

Világos számomra, hogy a népvándorlás konkrétan a szuverén államok szintjén jelentkezik s ott kell azt szabályozni. De az európai szint is fontos, hisz a tagállamok politikáját koordinálni kell. Nem engedhető meg, hogy az egyik állam mások rovására intézkedhessen. Például, hogy az osztrákok hozzánk küldjék azokat az embereket, akiket nem akarnak befogadni.

Azt hiszem, hogy az elkövetkező években lesz bőven tennivaló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. június 25. 09:31
Unásig szajkozzák a drótkerítés határzárat ,hátha a buta népnek betudják magyarázni az átjárhatatlanságot ,,,na azé nem hülye a nép ha még a szoci bolsik annak nézik ....Hát igen a nagy kapu mellett a tolvajoknak nyitott kiskapuk bezáródnak......Szoci bolsi harc a nyitott határért mintha valami láthatatlan bűnözőkért harcolnának,mintha a szálak a bűnöző réteghez kötődnének .Becsületes emberekben fel se merül a határzár átjárhatatlansága,,,csak hát vannak akik szeretik kikerülni a törvényeket.
áfonya
2015. június 25. 09:23
Rezsőházy,, mindegy minek nevezed Drótkerítés vagy vasfüggöny az át járható vannak átkelők ,csak a bűnözőknek nem tetszik az ellenőrízhető határ,úgy tűnik hogy a szoci bolsik a bűnözöknek segítenek ellenőrízhetetlenül bár ki át járjon az ország biztonságát veszélyeztessék... Miért harcol a szoci bolsi oldal az ellenörzés nélküli átkelésért tán csak nem a bűnözőkkel vannak összeköttetésben ???? több mint gyanús már.
smarton
2015. június 25. 07:53
Az EU jelenlegi formájában működésképtelen. Ezt nem belátni a legnagyobb hiba
OberEnnsinnen
2015. június 24. 18:05
Lassacskán el kell kezdeni a gondolkodást: egy magyar megmaradásért létrejövő szervezet létrehozásának milyenek az esélyei. A gárdához hasonlítana, vagy pontosan körülhatárolt feladattal: azokra gyakorolhatna nyomást, akik, amelyek ezzel a céllal ellentétesen tevékenykednek. De ki dönti el: mi mikor, mivel ellentétes. De azért nem lehet ezt most már feladni. Lépni kell, az alapvető emberi tisztesség talaján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!