Történelemlecke

2015. június 12. 09:43

Aki azt hiszi, hogy az állam jobb gazdája lehet bármely üzleti vállalkozásnak, mint egy magánbefektető, az vagy hiányzott a történelemórákról, vagy átaludta a szocializmus ötven évét.

2015. június 12. 09:43
Bódvai Ildikó
Kisalföld

Ha úgy nézem, az állam jót tett, amikor nem hagyta sorsára a műemléki épületet és megszabadította a művészetpártoló milliárdost is a veszteséges üzlettől. Ha viszont másként nézem, nagyon is helytelen a dolog, mert az egyáltalán nem milliárdos adófizetők nyakába varrtak egy veszteséges vállalkozást. Ráadásul a vételárat fordíthatták volna a leromlott állapotú, »segítségért kiáltó« műemlékek megmentésére. Ilyenből Sopronban is akad bőven.

Ismét olyan területre keveredett a kormány, ahol egy piacgazdaságban nincs keresnivalója. Aki azt hiszi, hogy az állam jobb gazdája lehet bármely üzleti vállalkozásnak, mint egy magánbefektető, az vagy hiányzott a történelemórákról, vagy átaludta a szocializmus ötven évét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2015. június 12. 20:45
Kisalföld! Ugorgyunk.
pkarcsi
2015. június 12. 18:24
Okoska.Akkor a franciáknál,angoloknál,németeknél miért is vannak nagy állami cégek?
kjkj945
2015. június 12. 15:04
https://www.youtube.com/watch?v=uuwMYCS8KDs
kjkj945
2015. június 12. 15:02
- Ady Endre - Történelmi lecke fiúknak Hóditották ez országot Derék, lelkes, úri szittyák, Jóttevői szegény népnek: Iskolában így tanitják. De nem így volt ezer évig, Munkás embert ág is húzta, Egy-két ezer úr kötötte Millió jobbágyát gúzsba. Magyarország dús ország volt, Van termése, kincse, vadja, De amit a bús nép szerzett, Víg uraság zsebre rakja. Csak a gazdag, csak a zsarnok Élt föl minden földi jókat. Megláncolták, butitották A dolgozó milliókat. Ma már a szivek bátrabbak, Sápadtak a gyermek-orcák, Ha összeszakad Ég és Föld, Mégis más lesz Magyarország. Ez az ország mindnyájunké, Hol bilincset urak vernek: Háborura készüljön föl Minden sápadt munkás-gyermek. Van e földnek áldott Napja, Pirosító levegője És ha lefogja az úr-had, Munkával elvesszük tőle. Föl, gyermekek, tanulásra, Háborura, egészségre: Ti lesztek majd e rab ország Megváltott és boldog népe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!