JE SUIS CHRISTIAN!

2015. április 07. 08:13

A keresztények vére magvetés." Imádkozom, hogy ne legyen értelmetlen egyetlen keresztyén halála sem.

2015. április 07. 08:13
Szakács Gergely
reposzt

„Döbbenet, düh, bosszú. Aztán szomorúság, fájdalom, értetlenség. Ezt éreztem, mikor először olvastam a hírt. Most, legnagyobb ünnepünk után, imádkozom. A mészárlók megtéréséért, a gyászolók vigasztalásáért.


Imádkozom, hogy tudjanak megbocsátani, ami a legnehezebb és talán legfontosabb most. Imádkozom, hogy végre ne csak a szólás és sajtószabadság, hanem a sok-sok ártatlan keresztyén vérének kiontása is fontos legyen. Imádkozom, hogy igazzá váljon Tertullianus mondása:  »Ha meggyilkoltok, megkínoztok, elítéltek bennünket... Igazságtalanságotok tanúsítja, hogy ártatlanok vagyunk... Minél több embert kaszaboltok le közülünk, annál többen csatlakoznak hozzánk. A keresztények vére magvetés.« Imádkozom, hogy ne legyen értelmetlen egyetlen keresztyén halála sem. Imádkozom, hogy ezáltal is újra és újra elmondjuk mindenkinek: a keresztre feszített, megölt és feltámadt Jézus a Krisztus, az élő Isten Fia.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. január 31. 16:56
Hátha a süket világ is meghallja...Hátha.
madarasi.abel
2015. április 16. 18:10
"Imádkozom, hogy végre ne csak a szólás és sajtószabadság, hanem a sok-sok ártatlan keresztyén vérének kiontása is fontos legyen." Imádkozom, hogy megértsd: Jézus nem kivételezett a keresztényekkel, számára mindenki, MINDEN EMBER fontos volt. És most is az. Jézus a könyörületesség, a szeretet, ő mindnyájunkat szeret. És követőitől is ezt várja.
brabant89
2015. április 09. 08:07
/off Ha már franciául írunk, akkor ha máshonnan nem, de legalább a Google fordítóból tudhatjuk, hogy a keresztény franciául: chrétien. JE SUIS CHRÉTIEN.
brabant89
2015. április 09. 08:07
"Imádkozom, hogy igazzá váljon Tertullianus mondása: »Ha meggyilkoltok, megkínoztok, elítéltek bennünket... Igazságtalanságotok tanúsítja, hogy ártatlanok vagyunk... Minél több embert kaszaboltok le közülünk, annál többen csatlakoznak hozzánk. A keresztények vére magvetés.«" Én nem lennék ennyire optimista. Tertullianus korában nem akadt más, univerzális, egyistenhívő vallás az univerzális, egy uralkodó által vezetett Római birodalom számára. Ma van a kereszténységnek riválisa, épp az iszlám, akinek egyes hívei ezeket a gyilkosságokat elkövetik. Mint ahogy Tertullianus korában is igen sokan tagadták meg a kereszténységet és áldoztak a pogány isteneknek (vagy a császárnak), úgy most is lesznek (vannak) sokan, akik félni fognak (félnek).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!