Erő és erény?

2015. április 20. 15:47

Nagyon-nagyon mélyre süllyedt mára politikusaink tisztesség-küszöbe, és ebben megbocsáthatatlan Orbán Viktor szerepe.

2015. április 20. 15:47
Somfai Péter
Népszava

„Nagyon-nagyon mélyre süllyedt mára politikusaink tisztesség-küszöbe, és ebben megbocsáthatatlan Orbán Viktor szerepe. Időnként az az érzésem, mintha a környezetében a »szolgák« versenyben állnának, ki tud a másiknál nagyobb disznósággal kirukkolni, s így érdemeket szerezni valamiféle előléptetéshez. Senki nem meri szóvá tenni, hogy talán meg kellene zabolázni Habonyt, valami nincs rendjén az iskolázatlan gázszerelő haverkörül, aki évek alatt milliárdossá avanzsált, vagy ha a tejfelesszájú rokon nyeri halomra az állami megbízásokat. Ki tudja, van-e még valaki a Fidesz holdudvarában, aki megmondhatná Orbánnak, hogy a nepotizmus nem rokoni erény. Az erő erény nélkül pedig oda vezet, ahová pusztán a tisztességtelenség látszata vezetett.

De ez legyen az ő gondjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foton
2015. április 20. 20:22
Fasomfai.
néhai Ch.Pilot
2015. április 20. 20:20
Egy sporthír (Borsa Milkós esete után): Meddig marad veretlen Somfai Péter?
Bokros Birka
2015. április 20. 19:57
Hát még a baráti média nyelve a szélső baloldal fenekében. Esetleg nem sikerülne megérteni a Népfarkának akkor lefordíthatom.
Box Hill
2015. április 20. 19:27
A süllyedést a politikai erényben az SZDSZ torpedója kezdte, akiknek annyi erényük se volt, hogy se pufajkás kommunista pribékkel, Hornnal, se szigorúan titkos besúgó tiszttel, Medgyesyvel, ne feküdjenek össze a hatalomért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!