Kodály helyére építkezik a Miniszterelnökség

2015. április 06. 09:11

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének legutóbbi ülése után azt nyilatkozta a telekről, hogy az újra beépülhet.

2015. április 06. 09:11
Őrfi József
Égigérő

„A bevallottan vitaanyagnak készült fejlesztési koncepció legfontosabb és legértékesebb ötlete kétségkívül a vár teljes külső körüljárhatóságának biztosítása, amit gyilokjárókkal, kolonnáddal, liftekkel képzelnek el – hol mire van ehhez szükség.

A koncepció dunai oldalra tervezett sétánya éppen abba a Püspökkertbe fut, ahol ma laza testtartással üldögél a padon a híres Kodály-szobor. A területen állt a két világháború között a tábori püspökség, a Dísz tér 18. szám alatti épületet azonban a jelentős háborús károk miatt elbontották, a kis tér ma közparkként funkcionál. A Potzner fémjelezte, hosszú távú, 25 évre készülő fejlesztési elképzelésekben már szerepelt az elképzelés, hogy a telekre visszaépüljön egy kisebb léptékű ház.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének legutóbbi ülése után azt nyilatkozta a telekről, hogy az újra beépülhet. A nyilatkozatból kiderült, hogy a szomszédos karmelita kolostor épületébe és az itt felépítésre kerülő új épületbe költözik majd a Miniszterelnökség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2015. április 06. 20:25
Mi a sz*rt akarnak a várban? Körkörös védelemre rendelkeznek be?
luga
2015. április 06. 11:41
Szar egy cím. Mellesleg a Kodály szobornak nem ez az első helye, az elkészülte után a Bécsi kapu melletti kis parkban volt. Most kimondottan hátrányos az elhelyezése, a fal hajlatában legtöbben észre sem veszik.
qccqccqcc
2015. április 06. 11:30
Istenem, legközelebb derítsétek ki, hol hugyozott utoljára Kun Béla, és emeljetek egy szobrot az emlékére.
tevevanegypupu
2015. április 06. 11:11
Semmi baj, a tervek készek lesznek, 2018-ig amit lehet megépítenek. 2018-2022-ig a fidesz elrendezkedik a miniszterelnökségben, 2022-2026-ig ami szükséges a várban még restaurálják, és mire Orbán köztársasági elnök, Kövér miniszterelnök és Varga Mihály házelnök lesz, minden a helyére kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!