Nem a kereszténység tartja meg a nemzetet – Válasznyilatkozat Semjén Zsoltnak

2015. április 15. 12:30

Különösen kérjük továbbá, hogy ne nevezzék semelyik vallást nemzetmegtartó erőnek – mindannyian számtalan példát tudunk megnevezni, amikor épp valamelyik vallás okozott óriási károkat a nemzetnek.

2015. április 15. 12:30
Magyar Szekuláris Egyesület
Magyar Szekuláris Egyesület

Különösen kérjük továbbá, hogy ne nevezzék semelyik vallást nemzetmegtartó erőnek - mindannyian számtalan példát tudunk megnevezni, amikor épp valamelyik vallás okozott óriási károkat a nemzetnek. Ha egy felekezet túl közel kerül az államhatalomhoz, annak a többi felekezet követői, és természetesen az ateisták látják kárát - ez nem csak az önök által egyedül kifogásolt kommunizmus korszaka alatt volt így.

Végül pedig azt kérjük, hogy az oktatást mindenképpen tartsák meg, illetőleg állítsák vissza vallásilag semlegesnek. A világnézetileg semleges oktatás alapjog - és ha egy településen csak egyházi iskola van, akkor a gyermekek jogai sérülnek. Egyazon vallási öntőforma egyazon mintára öntött gyerekei nem lesznek képesek a modern világ sokféleségében helyt állni - hiszen olyan valamire építik közösségük alapját, ami már egy határral arrébb sem biztos, hogy azonos. Nevelni mindenképpen az egész világban magát otthon érezni képes embereket kell - csak az ilyenektől várhatjuk, hogy önként és büszkén lesznek közös hazánk polgárai.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. július 11. 03:02
Bizony. A magyar nemzetnek szörnyű károkat okozott az ateista és a kommunista államvallás. A kereszténység fasorba sincs ezek kártételeihez képest.
Viator
2016. július 08. 12:31
Valaki vagy az Istennek hisz, vagy a a Sátánnak. Harmadik út nincs, mert aki Isten létezését tagadja, aki az Isten nélküli élet/társadalom mellett tör lándzsát, az a Sátán "szekerét tolja".
röviden
2015. július 09. 13:36
Mint a megnevezéséből is világosan is kitetszik, nagyonokos.
komondor
2015. április 26. 16:25
Semjén Zsolt bort iszik és ........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!