Konzultációm a bevándorlásról

2015. április 28. 12:29

Örülök, hogy a magyar kormány foglalkozik a kérdéssel és támogatom, ha ezt megfelelő módon teszi. Azaz ne így, ne ellenségképet gyártsunk, emelkedjünk felül a zsigeri félelmeken.

2015. április 28. 12:29
Bella Péter
reposzt

„1. Sokféle véleményt lehet hallani az erősödő terrorcselekményekkel kapcsolatban. Ön mennyire tartja fontosnak a terrorizmus térnyerését (a franciaországi vérengzés, az ISIS riasztó cselekményei) a saját élete szempontjából?

A terrorizmus minden formája elborzaszt, tenni kell ellene, a megfelelő eszközökkel, titkosszolgálati, rendőri, ha kell katonai módszerekkel, a többi európai országgal összefogva. Az ISIS ellen erősíteni kell az összefogást, az a pusztítás, amit okoz a barbarizmusuk, döbbenetes, ráadásul előlük menekülnek tömegek ide Európába (amit megértek). A nyugat nem hagyhatja cserben azokat, akik az ISIS alatt szenvednek, legyenek bármilyen vallásúak, mi csak tudjuk, milyen ez, diktatúrákkal a hátunk mögött, közülünk is hányan menekültek el a múlt századokban!

2. Ön szerint az elkövetkező években lehet-e terrorcselekmény célpontja Magyarország?
Lehet, ahogy bármelyik ország. Bár ez a bevándorlás nélkül is fennáll, hisz terrorista érkezhet legálisan, Európai Únión belülről is. De bízom abban, hogy azok az emberek, akiknek a munkájuk megelőzni az ilyen eseményeket, nyugodtan, pillanatnyi politikai érdekektől függetlenül, stabil anyagi és szakmai körülmények között dolgoznak.(...)

12. Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?
Maradjunk annyiban, hogy ezt a kérdést nem vettem észre, annyira felháborító. Olyan, mintha azt a kérdést tennénk fel, hogy mondjuk egyetértek-e azzal, hogy a stadionok építése helyett a gyermekkórházak támogatására van szükség. Ja nem, nem olyan, mivel itt hús-vér emberekről van szó. Szóval inkább nem vettem észre.
..........

Megjegyzés 1: Örülök, hogy a magyar kormány foglalkozik a kérdéssel és támogatom, ha ezt megfelelő módon teszi. Azaz ne így, ne ellenségképet gyártsunk, emelkedjünk felül a zsigeri félelmeken, hiszem, hogy megvannak azok, akiknél ott az akarat, a szaktudás, a jószándék, na nekik kellene megírni a kérdéseket.
Megjegyzés 2: Pósán László képviselő úrnak üzenem, hogy az sem tetszene, ha a hazatérő gyermekemet a buszon hat fehér (sic!) magyar állampolgár fenyegetné.
Megjegyzés 3: Keresztyén emberként végig ott dobogott a fülemben Jézus szava: »jövevény voltam és befogadtatok« (vö. Máté 25,31-46). Az a Jézus mondta ezt, aki a kérdéseket író kommunikációs guruk sugalmai alapján életének egy szakaszában családjával együtt megélhetési bevándorló volt Egyiptomban. Ahogy például Ábrahám Kánaánban, József családja Gósen földjén, Naomi és családja Moáb mezején, Ruth Betlehemben. Csak mondom.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. április 29. 07:46
Tegnap városunk főutcája tele volt bevándorlókkal, gondolom a közeli táborból kaptak szabadságot..letelepedtek a padokra és nézegettek..Na már most aki soha nem élt külföldön és fogalma nincs róla, hogy a sötét bőr és a kissé szakadt külső nem takar feltétlenül gonosz lelket, valószínűleg nem örül ennek a látványnak.Vagy hozzá kell mostantól szokniuk? Gondolom igen.Képzelődni pedig mindenki ráér az után, ha esetleg tényleg történik valami..
ördöngös pepecselés
2015. április 28. 13:16
elnézve a ballik tövig nyomot gázzal való száguldását a bevándorlás zsákutcájába az a tippem hogy a siminyúz keltette elbizonytalanodás után a Fidesz megint megtalálta a centális erőteret az igaz hogy ez már fényévekre van jobbra tolódva a "pufajkás" magyarországtól de hát nem lehet mindig a magyar a bűnös nemzet
dávid
2015. április 28. 13:12
Viktor! Nem kéne eljutni a 23 millió románozás szintjére. Ferinek sem tett jót. Sem emberileg, sem politikailag.
Zokni
2015. április 28. 13:00
De remélem, legalább a kérdőívet nem küldi vissza. Miért nem arról ír, hogy ez az egész hazugság, Orbán hazudik éjjel, hazudik nappal, és 12. pontban itt a célja. 1. Tematizálja a közbeszédet. 2. Levegye magáról a döntés felelősségét. 3. Üzenjen az Eu-nak: milyen erős itthon, hogy még ilyen ócska (de nem olcsó) trükköket is megengedheti magának. 4. Elterelje a figyelmet a Fidesz botrányairól. 5. Bizonyos problémákban könnyen adódó bűnbakokat jelöljön ki. 6. A szélsőjobboldali választók szája íze szerint nyilvánuljon meg. 7. A saját választóit meg abban a tévhitben ringathassa, hogy érdeklik őt. 8. A többieket meg gúnyosan megfricskázza, hogy "látjátok, itt bohóckodom, ráadásul a TI pénzetekből... kinyalhatjátok!...". 9. Demokrata mivoltával tetszelegjen azok között, akik azt hiszik, hogy EZ az. 10. Azt a látszatot mutathassa, hogy a "zemberek" érdekében dönt. 11. A Magyar Postát egy kis pénzzel segítse. 12. Egy egészségeset hazudjon a kérdőívek számáról, és a vélemények tartalmáról, megoszlásáról, lévén, hogy közvélemény kutatási szempontból ez a megoldás értelmezhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!