Szegregáció

2015. április 25. 17:19

A balliberális véleményformálók egyike sem tette fel a kérdést egy gyereknek sem, hogy vajon szeret-e ebbe az iskolába járni, de nem látom a tiltakozó szülők tömegeit sem.

2015. április 25. 17:19
Baranya Róbert
Magyar Hírlap

„Az egyházat a jó szándék vezérelte, senkinek nem tiltotta meg, hogy hozzájuk írassa a gyermekét, nem tett különbséget roma és nem roma gyermek között. Ráadásul aki ebbe az iskolába járatta a gyerekét, bármikor dönthetett és dönthet úgy, hogy más intézményt választ. Nem sérült tehát sem a szabad iskolaválasztás, sem az egyenlő bánásmód elve. 

Arról persze a nagyokosok nem írnak, hogy ha ez az intézmény nem lenne, akkor az itt élő gyerekek közül sokan egyáltalán nem járnának iskolába. Pláne nem olyanba, ahol az ő tanulási igényeik szerint folyik az oktatás. A balliberális véleményformálók egyike sem tette fel a kérdést egy gyereknek sem, hogy vajon szeret-e ebbe az iskolába járni, de nem látom a tiltakozó szülők tömegeit sem. Mert talán az érintetteket kellene megkérdezni, nem megint budai lakásokból osztani az észt, ahogy azt teszik immár huszonöt éve. Egyikük odáig is eljut, hogy számon kéri a nyíregyháziakat: ha bárki beírathatja ebbe az iskolába a gyermekét, akkor miért nem tolonganak a szülők a kapujában? Hát persze, szégyelljék magukat, de arról már ő sem beszél, hogy ha ő is nyíregyházi szülő lenne, ő sem itt taníttatná a gyerekét. Na itt van a kutya elásva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 26. 11:03
Viz Elek [Hozzászóló kiszűrése] 2015. április 26. 09:00 Már korábban leírtam egy ugyanezzel a témával foglalkozó írással kapcsolatban,hogy az egyháznak hagynia kellene az egészet a fenébe.." Nem hagyja, sőt több intézményt működtett kifejezetten cigánygyermekek számára. Gondolom Lauder is..
catalina9
2015. április 26. 11:00
Az igazi balliberélis életét, de inkább másét adja azért, hogy a gyereke iskolájába színesek is járhassanak. Aztán mikor megjelenik az első színes, kiveszi a gyermekét, és beíratja egy "jobb" iskolába.
Felebarát
2015. április 26. 09:20
kezeld őket is magyarnak és osztjónapot
Viz Elek
2015. április 26. 09:00
Már korábban leírtam egy ugyanezzel a témával foglalkozó írással kapcsolatban,hogy az egyháznak hagynia kellene az egészet a fenébe.Ha nem tetszik a ballibeknek,hogy abban a városrészben egy jó egyházi iskola működik,akkor nyissanak ott ők egy iskolát a saját pénzükből. Igazán sajnálom,hogy a gyerekem nem abba az iskolába járatom úgy 5-6 kilométer távolságból,napi 1-1,5 órát buszoztatva. Gondolom a telepen lakók is szívesen megtennék ezt, ők meg azért, hogy nehogy má szegregálják a gyereket. A gond csak az hogy megtehetnék de nem teszik! Akkor minden 2-3 alsó tagozatos gyerek mellé állítani kellene egy kisérőt aki akaratuk ellenére iskolába viszi a lurkókat.Esetleg a ballibnek az a baja, hogy a telepi olcsó szociális lakásokban 95 %-ban cigányok laknak? Ha felszámolnák a telepet jönne a miskolci számozott utcák felszámolásánál már látott libsi örjöngés. Egyébként is egészen a legutóbbi időkig legalább 15-20 évig szoci városvezetés volt! Miért nem tett semmit?/Állami iskola valaha volt ott ugyan,de éppen ők adták át az egyháznak, mert nekik nem kellett. Gondolták a gyerekek csak buszozzanak be naponta.Na szép és gondoskodó szociális érzékenység!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!