Emberéletek forognak kockán a Fidesz miatt

2015. március 08. 12:21

A betegek csak az orvosok erőn felüli kitartásának köszönhetik, hogy a magyar egészségügy még nem omlott össze.

2015. március 08. 12:21
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„A betegek csak az orvosok erőn felüli kitartásának köszönhetik, hogy a magyar egészségügy még nem omlott össze. Százezrek nem jutnak alapellátáshoz, és jelenleg egyik állami kórház sem felel meg a minimum követelményeknek. Az orvoshiányra és az egészségügyi intézmények finanszírozására a kormánynak a mai napig nincs működőképes megoldási javaslata. Az orvosok és segítők túlhajszoltak, a betegekre pedig egyre kevesebb energia jut: emberéletek forognak kockán a Fidesz tétlensége miatt.

A Népszabadság írása szerint: »Ezer lakosra 8 nővér lenne az elvárt minimum, de nálunk csak 5,5 jut. Orvosból ezer osztrákra 4,8, a csehre 3,6 jut, addig a magyaroknak csak 2,4. A kormány elfogadott egészségügyi stratégia terve szerint már most is 230 háziorvosi körzet tartósan betöltetlen, ez egyben azt is jelenti, hogy mintegy 300 ezer ember nem fér hozzá az alapellátáshoz. Ha pedig az orvosok korfáját is »»hozzánézzük««, akkor tíz év múlva már 4,6 milliónak, azaz az ország felének nem lesz háziorvosa.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 08. 18:01
Az 1,2 milliárdos adósságotokból hány embert lehetne megmenteni?
Julismama2
2015. március 08. 17:22
http://nol.hu/belfold/tobb-labon-allnak-ugy-huszmillion-tuntetnek-a-korrupcio-ellen-1520731 Több százan....... Az Atv kamera beállításából már megint nem látszik a valós "tömeg"
várúr
2015. március 08. 17:22
Remélem, Fodornak lesz idegorvosa. Párttársa, a dagadt miniszterasszony mini páncélszekrényekkel akarta megoldani az orvos- és nővérhiányt. Az ő idejükre esett az OPNI bezárása, a kórházi ágyszám brutális csökkentése, a vizitdíj, a rózsadombi tbc gyerekszanatórium megszüntetése, stb.
GV0917
2015. március 08. 15:23
Gábor, az itt kommentáló vadbarom libsiknek azt üzenem, meg neked is, hogy ne adjon Isten egy huncut garassal sem többet nektek mint amennyit a Hordágy Ágnes minitrezorjába volt ,azok felszámolásakor! A véreteket meg Mort und Molnár árusítsa a feketepiacon....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!